Dün Ankara Valisi Uyarmıştı! MGM'den 4 İlimiz için Daha Uyarı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sıcak hava uyarıları art arda geliyor. Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankaralı vatandaşları cumartresi gününe kadar etkili olacak sıcak hava konusunda dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla uyarmıştı.

Dün Ankara Valisi Uyarmıştı! MGM'den 4 İlimiz için Daha Uyarı Geldi

İç Anadoludaki 4 ilimiz için daha uyarı geldi. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yaoılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta cuma gününden bu yana ülkemizde etkili olan sıcak hava dalgasının yurt genelinde etkisini artırarak yarına kadar süreceği kayedildi. Açıklamada, Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman illerine de vurgu yapılarak buradaki vatandaşların güneş ışınlarının dik geldiği saatlere dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

MGM 8. Bölge Müdürlüğü açıklamasında, "Hava sıcaklıklarının Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da eylül ayında kaydedilmiş uzun yıllar en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması ve yer yer üzerine çıkması beklenmektedir. Sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" ifadeleri görüldü.