Bugün Başlıyor: Birçok Şehre Kuvvetli Yağmur Geliyor (Mersin, Adana, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep İstanbul Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafında bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehirde bugün kuvvetli yağmur beklendiğine yer verildi. Bugün sabah saatlerinde başlaması beklenen yağışların akşama kadar devam etmesi bekleniyor. MGM resmi intenret adresi üzerinden yapılan açıklama, yağmur ve fırtına beklenen yerler ve 5 günlük hava tahmin raporu haberimizde.

Bugün Başlıyor: Birçok Şehre Kuvvetli Yağmur Geliyor (Mersin, Adana, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep İstanbul Hava Durumu)

Meteoroloji'den son dakika açıklaması: Bugün kuvvetli yağmur geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafındna bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birççok şehirde bugün kuvvetli yağmurların görüleceğine yer verildi. Sabah saatlerinde başlaması beklenen yağmurun gece yarısına kadar devam etmesi beklenirken , yer yer kuvvetli rüzgar ve fırtınanın da görüleceği , vatandaşların tedbirli olması gerektiğine yer verildi. 

Sabah saatlerinde Doğu ve ORta Karadeniz ile Akdeniz Bölges 'nin doğu bölümlerinde başlayacak yağmur, öğleden sonra iç kesimlerde de etkisini gösterecek. Beklenen gök gürültülü yağmurla birlikte fırtına da etkili olacak . Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verild:

"Rüzgarın; Batı Akdeniz’in batısında yarın (30.09.2020 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın; Perşembe günü gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor."

YAĞMUR BEKLENEN YERLER

Meteoroloji tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporunda, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu, Sinop, Bartın, Karabük, Gümüşhane, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı,olacağına yer verildi.

Yağışlar nedeniyle uyarı yapılan şehirler ise şu şekilde "Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin kıyıları ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Şiddetli rüzgar uyarısı ise şu şekilde "Rüzgarın, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

BUGÜNKÜ SAAT SAAT HAVA DURUMU

İL İL HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA  hava durumu 25°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL  hava durumu 23°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ  hava durumu 25°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ  hava durumu 25°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR   hava durumu 22°C
Parçalı bulutlu

İZMİR   hava durumu 27°C
Az bulutlu

MANİSA  hava durumu 27°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA  hava durumu 26°C
Az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

ADANA   hava durumu 32°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA   hava durumu 29°C
Az bulutlu

HATAY   hava durumu 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA   hava durumu 26°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Kayseri, Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA  hava durumu 24°C
Parçalı bulutlu

ÇANKIRI   hava durumu 25°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ESKİŞEHİR  hava durumu 23°C
Parçalı bulutlu

KONYA  hava durumu 27°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Bartın, Karabük, Sinop ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU   hava durumu 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

DÜZCE   hava durumu 25°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KASTAMONU   hava durumu 21°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK   hava durumu 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

AMASYA  hava durumu 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

RİZE   hava durumu 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN  hava durumu 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON   hava durumu 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ERZURUM  hava durumu 23°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KARS   hava durumu 22°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

MALATYA  hava durumu 27°C
Parçalı bulutlu

VAN  hava durumu 24°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR   hava durumu 30°C
Az bulutlu

GAZİANTEP   hava durumu 28°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT   hava durumu 30°C
Az bulutlu

ŞANLIURFA  hava durumu 32°C
Parçalı ve az bulutlu

ÜLKE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ