Avrupa’da Binlerce Can Kaybı Yaşanmıştı ‘Cehennem Sıcakları’ Yarın Geliyor Saat Verildi

Avrupa’da binlerce can alan aşırı sıcaklar sonrası Türkiye’de yarın yeni bir döneme giriyor. Türkiye ‘’eyyam-ı bahur’’un etkisine giriyor.

Avrupa’da Binlerce Can Kaybı Yaşanmıştı ‘Cehennem Sıcakları’ Yarın Geliyor Saat Verildi

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, yarından itibaren Türkiyede etkisini göstermeye başlayacak. Genellikle Temmuz ayının son günleri ve Ağustos’un ilk günlerinde etkili olan bu sıcaklıklar" çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" olarak ta adlandırılıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bulunduğu konum nedeniyle temmuzun sonu ile ağustosun ilk günlerinde yılın en sıcak günlerini yaşadığını söyledi.

En sıcak günler anlamına gelen ‘eyyam-ı bahur’, bu dönemlerde Kuzey Afrika ve Arap Yarımadası'ndaki çöl bölgelerinin aşırı ısınması ve bu sıcaklıkların kuzeye kadar hatta ülkemizin içine kadar gelmesiyle oluşuyor.

Eyyam-ı Bahur’un Türkiye genelinde etkili olacağını belirten Prof. Dr. Toros, "Sıcaklıklar önümüzdeki bir hafta boyunca Türkiye genelinde etkisini gösterecek. Sıcak günler bölgeden bölgeye değişiyor. Ülkemizin güney kesimleri eyyam-bahur sıcaklıklarını yoğun şekilde hissedecek. Güneyde hava sıcaklıkları yer yer 40 derecenin üzerinde olacak. İstanbul'da sıcaklıkların ortalama 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Geceleri ise İstanbul'da en düşük sıcaklığın 20 derecenin üzerinde olması tahmin ediliyor. Ankara ve İzmir'de sıcaklıkların 34 derecenin üzerinde olması bekleniyor" dedi.

Saat Verdi

Özellikle saat 10.00-16.00 arasında güneş ışınlarına maruz kalınmaması tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Hüseyin Toros, açık renk ve bol giysiler giyilmesini tavsiye ederken sözlerine şunları ekledi; "Ayrıca bol su içmeli mümkünse güneş altındaki yorucu faaliyetleri ertelemeliyiz. Mümkün mertebe yorucu işleri günün daha serin saatlerinde yapmalı, çalışmak zorunda isek daha sık ​​mola vermeliyiz. Sıcak çarpması belirtilerinden birisi görülürse hemen sağlık kuruluşuna başvurmalıyız."

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /