‘Alt Katta Oturanlar Üst Kata Çıksın’ Meteoroloji’den 23 ile Flaş Uyarı

Türkiye şiddetli yağışlara teslim olurken Meteoroloji ve AFAD’dan flaş uyarılar gelmeye başladı. 23 il için uyarı var.

‘Alt Katta Oturanlar Üst Kata Çıksın’ Meteoroloji’den 23 ile Flaş Uyarı

AFAD, Meteoroloji ve İçişleri Bakanlığından yağışlarla ilgili flaş açıklamalar geldi. Meteoroloji 27 Haziran hava durumu raporuna göre yurt genelinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Şiddetli yağışın süresinin 36 saati geçeceği bekleniyor. Bugün için 6 il kırmızı, 9 il turuncu, 8 il ise sarı kodla uyarıldı. AFAD ise Batı Karadeniz'de halen devam eden yağışların şiddetini artıracağını açıkladı. Bu yağışlar nedeniyle birçok bölgede sel, dere taşması, yıldırım, heyelan gibi olaylara karşın vatandaşların dikkatli olması isteniyor.

Üst Katlara Çıksınlar

Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Kastamonu’da sabah saatlerinde çay ve dereler taşmaya başladı. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi merkezinden geçen Söke Çayının taşma noktasına gelmesinden ötürü ilçede tedbirler arttırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da paylaşım yaparak vatandaşları uyardı. Su seviyesinin yükselmesiyle birlikte İnebolu Devlet Hastanesinin önüne doğru da sel suları gelmeye başladı. İnebolu’da ilçe merkezinden geçen Söke Çayının taşma noktasına gelmesiyle vatandaşların iş yerlerini açmaması ve giriş kat ile birinci katta oturan ailelerinde de üst katlara çıkarak tedbir almaları istendi.

6 İle Kırmızı Kodlu Uyarı

Kastamonu, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce’ye kırmızı kodlu uyarı geldi. Vatandaşların dikkatli olmasının istendiği uyarılarda mümkün olduğunda evden çıkmama konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

Samsun, Sakarya, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Amasya, Tokat, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Bilecik, Ordu, Sivas ve Yalova’ya Turuncu kodlu uyarı geldi.

Meteorolojiden Açıklama

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kütahya, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Muş çevreleri ile Adana'nın kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli; Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun'un batısında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı olması bekleniyor.

Pazartesi öğleden itibaren Sakarya çevrelerinde zamanla Kocaeli, İstanbul, Yalova, Bursa, Bilecik çevrelerinde beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya’nın kuzey ve doğusunda yer yer çok kuvvetli (51-80kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda (Ankara’nın kuzeydoğusu, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Sivas’ın kuzeybatısı) beklenen yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Çankırı’nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale’nin kuzeyi ve Yozgat’ın kuzey ve doğusunda yer yer çok kuvvetli(51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /