14 Şehirde Kuvvetli Yağış Bekleniyor (Sarı Kodlu Uyarı Geldi)

Hava durumu uyarıları art arda geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Amasya, Bolu, Çorum, Sakarya, Sinop, Ankara, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Samsun, Tokat, Bartın ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarı yayımlandı.

14 Şehirde Kuvvetli Yağış Bekleniyor (Sarı Kodlu Uyarı Geldi)

Marmara ve iç Anadolu ve kuzey kıyılarında önümüzdeki hafta perşembeye kadar etkili olması beklenen kuvvetli yağış uyarıları art arda geldi. MGM'den yapılan açıklamada, ilgili şehirlerde sel , su baskını, yıldırım, hortum ve dolu olabileceği vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bugün (29.05.2021 Cumartesi) ilk saatlerden itibaren Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Sinop, Kastamonu, Sakarya, Ankara ve Çankırı çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.