Kılıçdaroğlu Açıkladı: "Erken Seçim Olursa İktidarız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, Belki hükümet bir erken seçim bile yapabilir. Zaten biz seçime hazırız. Bizim oyumuz düşmedi, artıyor." dedi.

Kılıçdaroğlu Açıkladı: "Erken Seçim Olursa İktidarız"

CHP'den erken seçim açıklaması.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. KRT TV ’de İnan Demirel, Akif Beki ve Yavuz Oğhan ’ın konuğu olan Kılıçdaroğlu , erken seçim meselesine değindi. 

2023 'E KADAR SEÇİM YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, geçtiğimiz günlerde  erken seçim iddialarına, "2023'e kadar seçim yok" şeklinde cevap verdi.

ERKEN SEÇİM İSTİYORUM

Kılıçdaroğlu, CHP ile Millet İttifakı adına bir açıklama yaptı ve erken seçim gelmesini istedi.

 Ülkenin kurtuluşunun erken seçim olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin kurtuluşu bir an önce seçime gitmektir. Bunu kime söylüyorum? Sayın Bahçeli'ye söylüyorum. Bu ülkeyi seviyorsan çık kardeşim yarın sabah de ki 'Yeter artık'... Türkiye'yi seçime götür. Sorumluluk sahibi insanlar bu ülkeyi yönetirler" dedi.

İKTİDAR OLACAĞIZ

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, erken seçime gidilmesi durumunda iktidar olacaklarını söyleyerek, "Belki hükümet bir erken seçim bile yapabilir. Zaten biz seçime hazırız. Bizim oyumuz düşmedi, artıyor. Beklediğimiz ölçüde artmıyor. Bir kararsız grup var, bu grup doğal olarak siyaset kurumunu ve iktidarı sorguluyor. Bizim beklediğimiz de vatandaşın sorgulaması ve düşünmesidir.

Hepimiz oturup düşüneceğiz; memleket bu hale niye geldi, nerede yanlış yaptık? Gazete okuyacağız, internete gireceğiz, bunlar doğru mu söylüyor diye sorgulayacağız. Ben bunu çok önemsiyorum. CHP de sorgulanacak doğal olarak. Ve biz çok eminim ki, ilk yapılacak seçimde Türkiye demokrasisini güçlendiren, böyle bir siyasi iradeyi iktidara getiren bir ülke olacağız. Bizim tarihimizde ilk kez bir otoriter rejimi demokratik yollarla iktidardan indireceğiz." dedi.