HDP'li Vekilden Polise: "Bana Sicil Numaranı Ver Terbiyesiz"

Ayhan Bilgen 'e destek olmak için KArs 'a giden HDP 'li vekiller , belediye başkanlığı binasına doğru yürürken kendilerini uyaran polise sert çıkıştı.

HDP'li Vekilden Polise: "Bana Sicil Numaranı Ver Terbiyesiz"

HPD 'li isimden polise: Terbiyesiz.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen 'e destek olmak için bölge milletvekilleri ve çok sayıda kişi ile Kars 'a gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, karayolu ile KArs 'a geldi. Önce parti binasını ziyarret eden ve bazı görüşmelerde bulunan Buldan, daha sonra belediye başkanlığı binasına gitmekiçin HDP il binasının olduğu caddeye çıktı. Cadde üzerinde ise polis ekipleri güvenlik önlemleri almıştı .

Polis ekipleri ise kalabalığı , Valiliğin aldığı kısıtlama kararları çerçevesinde uyardı. 

Polis ekipleri, Pervin Buldan ile beraberinde bulunanların birkaçına , belediye binasına gitmelerine yardımcı oldu. Bu sırada ise  HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, kendisini uyaran polis ekiplerine, "Ben milletvekiliyim, terbiyesiz. Terbiyesizliğin de bu kadarı olmaz" dedi. Bu esnada bir diğer HDP'li ise "kaç kişi geçiyorsunuz" diye uyarı yapan polise, "Buradan geçmek yasak mı? Nasıl yasak! Sicili söyle sen, bana yasağı da anlat, bana yasağın sebebini söyle, nasıl yasak mesela benim önümü kesiyorsun. İnsanların buradan geçmesi nasıl yasak, gel gel sicili söyle" şeklinde konuştu. 

Daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindekiler  polis eşliğinde yürüddü ve  Metin Sözen Caddesi'nde bulunan Belediye Başkanlığı Hizmet Binası'na geçtiler. Buldan ve beraberindekiler burada bir süre belediye başkan yardımcılarıyla görüştükten sonra ayrıldılar.

KAMUBULTENİ.COM   | ANKARA