HDP'den Son Dakika 6-7 Ekim Kobane Olayları Açıklaması

Son dakika haberi: 6-7 Ekim 2020 Kobane olayları nedeniyle önceki gün birçok HDP'li isim hakkında gözaltı kararı verildi. Konu ile ilgili HDP'den son dakika açıklaması geldi.

HDP'den Son Dakika 6-7 Ekim Kobane Olayları Açıklaması

Son dakika haberi: HDP 'den açıklama.

Önceki gün Kobane olayları soruşturmasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu'nun da tutuklu bulunduğu 2014'teki Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturması kapsamında, 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Gözaltı kararının ardındna operasyon başladı ve HDP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Alp Altınörs, Ali Ürküt, Altan Tan, Gülfer Kaya, eski milletvekilleri Nazmi Gör, Ayla Akat Aka, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Beyza Üstün, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bir açıklama yaptı ve "Eğer saldırı AK Parti’dense, mücadele muhalefette olmalıdır" diyerek şunları söyledi:

"Bugün daha fazla bir arada olmanın, daha fazla omuz omuza olmanın, daha fazla birlikte yürümenin yol ve yöntemleri bulunmalıdır. Türkiye halklarının hep birlikte kazanacağının inancımı ifade etmek istiyorum. Bizler kazanacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. HDP, bu sürecin kazananı olacaktır, HDP baş eğmedi, baş eğmeyecektir; diz çökmedi diz çökmeyecektir bu da size dert olsun."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA