Dengir Mir Mehmet Fırat Hayatını Kaybetti (Kimdir, Nerelidir, Cenazesi Ne Zaman?)

Son dakika haberi: AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve HDP eski Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti. Peki Dengir Mir Mehmet Fırat kimdir? Nerelidir? Cenaze töreni nerede yapılacak?

Dengir Mir Mehmet Fırat Hayatını Kaybetti (Kimdir, Nerelidir, Cenazesi Ne Zaman?)

Son dakika: Dengir ir Mehmet Fırat hayatını kaybetti.

Yapılan son dakika açıklamasında, AK Parti Genel Başkan eski Yardımcısı ve HDP Mersin eski Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat 'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

HDP İstanbul İl Örgütünün Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Önceki dönem Mersin milletvekilimizden Dengir Mir Mehmet Fırat, bu sabaha karşı Ankara Bayındır Hastahanesinde yaşamını yitirmiştir. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Not: Cenazesi 12 Temmuz Cuma günü ikindi namazına müteakip Ankarada kaldırılacaktır."

DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR? NERELİDİR?

8 Ağustos 1943 tarihinde Adıyaman 'ın Kahta İlçesi 'nde dünyaya gelen Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde 21., 22., 23. ve 25. dönem milletvekiliği yaptı. AK Parti 'nin eski genel başkan yardımcısı ve kurucusu olan Mehmet Fırat, Haziran 2015 'te yapılan seçimde HDP' den Mersin milletvekili olarak seçildi ve yeniden meclise girdi.

 İlk ve ortaöğretimini bitiren Mir Mehmet Fırat , lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Fırat, çiftçilik, avukatlık, ihracatçılık, Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı, 21. Dönem Adıyaman, 22. ve 25. Dönem Mersin, 23. Dönem Adana milletvekilliği yaptı.

2000 senesinde Fazilet Partisi 'nden cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklayan Fırat, bu kararından daha sonra vazgeçti. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA