Corona Virüs Nedeniyle İşsiz Kalanlara İşsizlik Maaşı Teklifi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na dikkat çeken bir kanun teklifi geldi. Teklifte, corona virüs nedeniyle kapanan işyerlerindeki işçilere işsizlik maaşı verilmesi öngörüldü.

Corona Virüs Nedeniyle İşsiz Kalanlara İşsizlik Maaşı Teklifi

Corona nedeniyle işten çıkarılanlar ve ücretsiz izne ayrılanlara işsizlik maaşı teklifi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na bi kanun teklifi geldi. HDP 'li Muazzez Orhan Işık tarafından verilen kanun teklifinde corona nedeniyie işinden olan vatandaşlara işsizlik maaşı verilmesi gerektiğine yer verildi. 

"4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" başlığı ile TBMM 'ye sunulan Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gönderildi. Plan ve Bütçe Komisyonu 'na giden kanun teklifi sıraya konuldu.

Söz konusu kanun teklifinin özetinde ise şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında işten uzak kalan ücretli çalışanların gelir kaybının İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanması amaçlanmaktadır."

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda gündeme gelince oylanacak. Oylama sonrası kabul edilirse Genel Kurul 'a sevk edilecek. 

Peki sizce corona virüs nedeniyle işinden olan vatandaşlara işsizlik maaşı verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Anket için TIKLA KATIL

MAAŞ AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN