Yurt Dışı Uçuşları ile İlgili Açıklama Geldi: İşte Seyahat Açılan - Açılacak Ülkeler

Yurt dışı uçuşları ile ilgili açıklama geldi. Sivil Havacılık Kaynaklarından edinilen bilgilere göre Haziran ayında 5 , Temmuz ayında 5 ülkeye uçuş yapılacak.

Yurt Dışı Uçuşları ile İlgili Açıklama Geldi: İşte Seyahat Açılan - Açılacak Ülkeler

Son dakika haberi: Ulaştırma Bakanlığı 'ndan yurt dışı uçuşları hakkında açıklamaı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada yurt dışı uçuşlarının açılması konusunda Bakanlıklar nezdinde bir görüşme yapıldığı ve Sağlık Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı koordinesinde çalışmaların devam ettiğine yer verildi. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaynaklarındna edinilen bilgilere göre şimdiye kadar 10 ülke ile uçuşların başladığına yer verildi.  Açıklamada yurt dışı seferlerinin açıldığı ülkelere şu şekilde yer verildi:

Haziran itibarıyla aşağıdaki ülkelere uçuşlar başladı:

Katar,

Ukrayna,

Çin,

Kazakistan,

Sırbistan

Arnavutluk

Temmuz ayında ise aşağıdaki ülkelere uçuşlar başlayacak:

 KKTC,

Özbekistan,

Bahreyn,

İtalya

Dış hat uçuşları kademeli olarak açılacağı belirtilirken, "Umut ediyoruz ki sivil havacılığımız uluslararası uçuşların açılması ile tekrar Covid-19 pandemisi öncesindeki rakamlara ulaşacaktır" ifadesi kullanıldı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı 11 Haziran 2020 tarihli genelgesi kapsamında Türk vatandaşları ile yabancı ülke vatandaşlarının hava, kara ve deniz yoluyla ülkemize giriş-çıkışlarını düzenleyen genelgelerin İran kara sınır kapılarından yolcu giriş-çıkışlarına yönelik hükümleri hariç olmak üzere diğer hükümleri yürürlükten kaldırılmıştır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA