Yine Ertelendi.. Mahkumlara Af İçin Son Dakika Haberi

Mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi hakkında bir son dakika açıklaması daha geldi. Açıklamada , ceza indirimi düzenlemesinin yeni yıla kaldığı bildirildi.

Yine Ertelendi.. Mahkumlara Af İçin Son Dakika Haberi

Mahkumlara af yeni yıla kaldı.

Daha önce seçim sonrası çıkacak denilen ceza indirimi meselesi tatilden sonraya kaldı. Meclis tatilinin bitmesinden hemen sonra gündeme geleceği bildirilen düzenleme ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 

ADALET BAKANI 2. YARGI PAKETİNDE YOK DEDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz gün gelen açıklamada Bakan Gül , ceza indirimi meselesinin 2. yargı paketinde olmadığını , bu düzenlemenin ayrı bir paket halinde meclise geleceğini söyledi. 

RAHŞAN AFFINA DÖNÜŞMESİN

AK Parti, ceza indirimi meselesinin rahşan affına dönüşmemesi için çalışmalarını yürütürken konu ile ilgili "İnfazın, açık veya kapalı cezaevi dışındaki, bir şekilde yerine getirildiği hallerde ayrıca bir indirim olmayacak. Yani çıkarılacak düzenleme, halihazırda cezaevinde olanları kapsayacak ve infazın dışarda geçirilmesi olarak adlandırılacak. Bu düzenlemeden yararlanacakların şartı salıverme veya denetimli serbestlik adı altında cezalarını cezaevi dışına tamamlamaları öngörülüyor" açıklamasını yaptı. 

AK PARTİ UYUŞTURUCUDA ISRARLI

Türkiye Gazetesi 'nde yer alan haberde Erdoğan 'ın bazı uyuşturucu suçlarının bu kapsama alınmamasında ısrarcı olduğunu ve 'Terör, adam öldürme, cinsel suçlar, mükerrer suçlar ve uyuşturucu suçlarının' kapsam dışında tutulmasında kararlı olduğu bildirildi. 

Haber yapmamızı istediğiniz af hakkındaki taleplerinizi bize gönderin >> TIKLA MESAJ AT

MHP 'DE YAKIN

Edinilen bilgilere göre AK Parti 'nin uyuşturucu satıcıları ile ilgili bu tavrına MHP 'nin da sıcak baktığı bildirildi. 

YILBAŞINDAN SONRA GELECEK

Yayımlanan haberde ceza indirimi meselesinin yılbaşından sonra meclise geleceği bildirildi. Düzenleme ile üst sınırlar yeniden belirleniyor. Buna göre, halen 1 yıl olan denetimli serbestlik süresi 'Aldıkları cezanın yüzde 10'unun dışarda geçirilmesi, ancak bu sürenin 3 yılı aşmaması' şeklinde belirleniyor.

Düzenleme ile 130 bine yakın mahkumun denetimli serbestlikle cezaevinden çıkması bekleniyor. 

MAHKUM AFFI HABERLERİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA