Yılbaşında Sokağa Çıkma Yasağı, Yüz Yüze Eğitim, Kira Yardımı... Kabine Toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak. Kabine gündeminde korona önlemleri, kira düzenlemesi, fatura desteği, yılbaşı sokağa çıkma yasağı ve okullarda yüz yüze eğitim var.

Yılbaşında Sokağa Çıkma Yasağı, Yüz Yüze Eğitim, Kira Yardımı... Kabine Toplanıyor

Kabine bugün toplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. Son yaşanan gelişmeler, koronavirüs önlemleri ve yüz yüze eğitim başlıklarının görüşüleceği, ekonomi ve adalette reform paketlerinin değerlendirileceği kanbine toplantısının ardındna Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçecek ve toplantı kararlarını açıklayacak.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Bilindiği üzere bunden 2 hafta önce sokağa çıkma yasaklarının kapsamı genişletildi ve hafta sonu tam kapanmalar başladı. Bunun ilk belirtileri önceki gün görülmeye başlandı ve vaka sayılarında düşüşler görüldü. Koronavirüs vakalarında azalma sonrası bugün kabine toplantısı yapılacak ve yeni önlemler alınıp alınmayacağı ya da mevcut önlemlerde bazı esnetilmeler yapılıp yapılmayacağı masaya yatırılacak. Toplantıda Bakan Koca'nın salgında son durum hakkında bilgi vermesi de bekleniyor. 

KİRA DÜZENLEMESİ GELİYOR

Kabine toplantısında en önemli gündem maddesiğ kira yardımı ve esnaflara faizsiz , düşük faizli uzun vadeli krediler olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Kiralarda düzenlemeye gidiyoruz. Kabine toplantısının ardından açıklayacağız" demişti. Edinilen bilgilere göre kira ve fatura yardımları olacağı öğrenildi. 

YILBAŞI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

1 Ocak yılbaşı günü Cuma'ya denk geliyor. Bu nedenle Perşembe gününden başlayarak 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilip edilmemesi kabinede görüşülecek. 

OKULLARIN AÇILMASI

Okullar vaka artışı sonrası 4 Ocak tarihine kadar uzaktan yapılacaktı. Bugün kabine toplantısında bu konunun gündeme geleceği ve yüz yüze eğitim ile ilgili değerlendirme yapılacağı öğrenildi. 

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA SAAT KAÇTA?

Kabinenin 15.30 civarında toplanması ve toplantının ardından saat 19.30 civarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.