Vahşice Katledilen Aylin Hoca'nın Üniversitesi'nden Açıklama

İstanbul Aydın Üniversitesi, 2013 yılından bu yana bünyelerinde görev yapan Dr. Aylin Sözer'in bir cani tarafından boğazı kesilip, yakılarak katledilmesinin ardından bir mesaj yayımladı.

Vahşice Katledilen Aylin Hoca'nın Üniversitesi'nden Açıklama

İstanbul Aydın Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada,  Aylin hocanın gerek akademik birikimi gerek öğrencilere yaklaşımı gerekse mesai arkadaşlarıyla uyumuyla takdir edilen bir personel olduğuna vurgu yapılırken, bu acı olaydan dolayı büyük üzüntü duyulduğu kaydedildi. 

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

Türkiye'de ve ABD'de alanında aldığı eğitimlerden sonra 2013 tarihinden bu yana üniversitemizde görev yapmakta olan Aylin Hocamız gerek akademik birikimi gerek öğrencilerine yaklaşımı gerek mesai arkadaşlarıyla uyumu gerekse hayat dolu, neşeli, sıcakkanlı, yardımsever; 'İyilik Meleği' karakteriyle tüm İAÜ Ailesi'nin büyük sevgi ve saygı duyduğu bir öğretim elemanıydı. Ülkemizde eğitim vermek için gezmediği, davetini kabul etmediği neredeyse hiçbir il kalmamıştı. On binlerce öğrenci ve öğretmene bilgisi, deneyimi ile ışık olmuştu.

Böylesine müstesna bir değeri, ülkemizin son yıllarda yükselen bir sorunu olan kadın cinayetine kurban vermiş olmak, zorluklar ve sıkıntılarla geçen 2020 yılının bizim açımızdan en acı ve en unutulmaz anısı olmuştur. 

Öğrenci ve personelinin yüzde 60'ı kadın olan, Türkiye'nin aydınlık yarınlarının yetiştirilmesinde büyük görevler üstlenen ve geleceğin güçlü kadın liderlerini yetiştirmekten gurur duyan bir yükseköğretim kurumu olarak, kıymetli bir akademisyenimizi böyle korkunç bir olaya kurban vermek, bizim için tarifsiz bir üzüntü, keder ve öfke kaynağıdır. Bir akademisyenin ne kadar büyük emek, özveri ve zorluklarla yetiştiğini düşünürsek, toplumumuzun kaybı daha iyi anlaşılabilir.İAÜ ailesinin, kıymetli hocamızın tüm öğrencilerinin ve sevenlerinin başı sağ olsun.