Ümit Özdağ: Türkiye'de Güçlü Bir Suriye Mafyası Oluşuyor

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Türkiye'deki mültecilerle ilgili bir yazı kaleme aldı.

 Ümit Özdağ: Türkiye'de Güçlü Bir Suriye Mafyası Oluşuyor

Yeniçağ Gazetesi'nde Türkiye'de sadece Suriyeli mülteciler olmadığını, afgan ve Iraklı mültecilerinin sayısının görmezden gelinemeyeceğini belirten Özdağ, mülteci meselesine dikkatle yaklaşılmaması halinde, ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabileceğini vurguladı.

YANLIŞ SURİYE POLİTİKASI 3.5 MİLYON MÜLTECİ İLE SONUÇLANDI

Suriye politikasının yanlış ilerlemesinden dolayı Türkiye'de 3.5 milyon Suriyeli olduğunu söyleyen Özdağ, "Yanlış Suriye politikası, yanlış göç politikası ile birleşerek ülkemizin üzerinde çok ağır bir politik, ekonomik, sosyal, kültürel, kriminal, demografik ve jepolitik yük oluşturmuş durumda. Sadece Şanlıurfa veya Gaziantep'teki Suriyeli sayısı bütün Almanya'daki Suriyeli sayısından fazla. Sadece Türkiye'de 3.5 milyon Suriyeli varken, bütün AB üyelerindeki Suriyeli sayısı 900 bin. Yapılabilecek tek şey var. Başta Suriyeli sığınmacılar olmak üzere bütün sığınmacıların ya BM kanalı ile 3. Ülkelere yönlendirmek ya da Suriye'de geri dönebilecekleri koşulları oluşturmak. Bu arada 5 sene Türkiye'de kalanların vatandaşlık için başvurma haklarının doğması ile son aylarda noterler vatandaşlık başvurusu hazırlıkları için başvuran Suriyeli sayısında tam bir patlama var. Sessiz ve derinden bir şekilde Suriyelilere vatandaşlık verilmeye devam ediliyor." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE SURİYE MAFYASI OLUŞUYOR

Türkiye'de Suriye Mafyası oluşmaya başladığını söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Tabii bu arada Türkiye'de güçlü bir Suriye mafyası oluşuyor. Bu mafyanın çok güçlü de bir insan kaynağı var. Suriye iç savaşının klinik depresyona sürüklediği, Türkiye'de eğitimsiz, umutsuz, köksüz kalan 600 binden fazla Suriyeli çocuk. Kısa bir süre önce bir grup 12-14 yaş grubundaki Suriyeli çocuk bir Türk kahveciyi bıçaklayarak öldürdüler. Devletin mafya ile mücadelesinde en önemli gücü teknik istihbarattan kaynaklanıyor. Ancak kendi aralarında Arapça'nın değişik lehçelerini konuşan bir mafyaya karşı mücadele çok zor olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak ve Yazının Tamamı "www.yenicaggazetesi.com.tr/turkiyedeki-diger-siginmacilar-49326yy.htm"