Uludağ'da Kaybolan Dağcıları Arayan AKUT Ekibi Kayboldu

Uludağ'da pazar akşamı zirve tırmanışı yaparken kaybolan 31 yaşındaki Mert Alpaslan ve 37 yaşındaki Efe Sarp'ı arama çalışmalarına katılmak üzere yola çıkan 4 kişilik AKUT ekibinin kaybolduğu bildirildi.

Uludağ'da Kaybolan Dağcıları Arayan AKUT Ekibi Kayboldu

Uludağ'da Kaybolan Dağcıları Arayan AKUT Ekibi Kayboldu

Kayıp dağcıları aramak için yola çıktıktan bir süre sonra kaybolan AKUT ekibini bulmak için AFAD, Jandarma Arama Kurtarma ve ANDA ekipleri yola çıktı. Uludağ'da pazar akşamı zirve tırmanışı yaparken kaybolan amatör dağcıları arama çalışmaları devam ediyor. Akşam saatlerinde arama çalışmalarına katılmak üzere yola çıkan 4 kişilik AKUT ekibiyle , sabah saatlerinde irtibatın kesildiği bildirildi.

Bir süre telsizle iletişim kurulan ekibin, Karadere bölgesinde yoğun sis ve kar fırtınasından dolayı kayboldukları belirtildi. Kurtarma ekibinden 1 kişinin su birikintisine düştüğü ve diğer 3 kişi tarafından kurtarıldığı söz konusu AKUT personelinin donma tehlikesi atlattığı da gelen bilgiler arasında. Kaybolan ekibi bulmak için AFAD ve ANDA ekiplerinin yanı sıra Jandarma Arama Kurtarma ekipleri de bölgeye intikal ettirildi.