Turkcell Superbox'dan Engellilere Büyük Ayıp! Ayağımıza Kadar Geleceksiniz!

Turkcell'in 4.5 G internet hizmeti sunan Superbox uygulamasıyla ilgili şikayetlerde günden güne artış görülüyor. Geçtiğimiz günlerde Ankara Etimesgut'taki Turkcell iletişim merkezine giderek şikayetini dile getiren bir engelli vatandaşın faturasına ısrarla engelli indirimi uygulanmadığı yönünde aldığımız ihbarın ardından konuyu derinlemesine araştırmaya başladı.

Turkcell Superbox'dan Engellilere Büyük Ayıp! Ayağımıza Kadar Geleceksiniz!

Turkcell Superbox'dan Engellilere Büyük Ayıp! Ayağımıza Kadar Geleceksiniz!

Turkcell'in 4.5 G internet hizmeti sunan Superbox uygulamasıyla ilgili şikayetlerde günden güne artış görülüyor. Geçtiğimiz günlerde Etimesgut'taki iletişim merkezine giderek şikayetini dile getiren bir engelli vatandaşın faturasına ısrarla engelli indirimi uygulanmadığı yönünde aldığımız ihbarın ardından konuyu derinlemesine araştırmaya başladı.

Superbox ile ilgili sikayetvar.com isimli internet sayfasında onlarca şikayet bulunuyor. Aylarca oyalanan engellilere adeta 'Yıpratma' politikası uygulandığı öne sürülürken, ilgili personelin duyarsızlığı ise büyük dikkat çekiyor. Bir kullanıcı sikayetvar.com isimli sayfada, "Geçen hafta Superbox engelli tarifesinden üyelik başlatmak istedim. Çok şükür yoğun uğraşlar sonucu (bayı, müşteri hizmetleri) zor da olsa tarifeye geçtim. Kimsenin birbirinden haberi yok o ona yönlendiriyor bu buna yönlendiriyor. En son hepsini bir araya getirip engelli tarifesine geçtim. Paket fiyatı indirim Siz 129.9 olan 10 Mbps sınırsız internet %25 indirimle 97 TL'denildiği için bağlattım. 2. Görüşme de fiyat oldu 99 (2.35 damga vergisi) 3. Görüşmede fiyat oldu 110 TL bilmem ne vergisiyle. Yani 129.9 olan bedel üzerine 20 TL. 1 gün olmadı taahhüt cayma bedeli 250 TL + modem parası. müşteri hizmetlerisınırsız internetsuperboxindirimtarifemodem" ifadelerini kullanırken, bir başka kullanıcı engelli babasının defalarca Ankara Etimesgut'taki iletişim merkezine davet edildiği, rapor alındığı fakat ısrarla faturaların indirime tabi tutulmadığını belirtiyor. 

ÖDENEN FATURALARA İNDİRİM VAADİ

Yine Ankara Etimesgut'taki bir yetkilinin engelli vatandaşa, daha önceki ödenen faturalarla ilgili , 'indirim yaparlar amca ya, 3-5'in hesabını yapmayın. Biz gönderiyoruz belgeleri merkezdekiler girmiyor' dediği belirtildi.

İŞTE BİR BAŞKA ŞİKAYET

"Daha önce de Superonline abonesi idim taahhüdüm bitince yeni bir tarife olan Superbox hizmetinden faydalanmak için başvurdum. Eve gelen müşteri temsilcisine gerekli engelli evraklarımı sunmama rağmen faydalanmam gereken indirim faturama yansımamış olup hiçbir uyarı olmadan 123 TL'lik bir fatura bedeli olduğunu tesadüfen öğrenmiş bulunmaktayım. Ayrıca bağlantı sorunları yaşamaktayım. Tüm aramalarıma rağmen çözüm iletilmediği gibi internet kurulumunu yapan personelin engelli evraklarımı sisteme girmediğini ve bu personeli benim bulmam ve evrakları işletmem gerektiğini söylüyorlar. Turkcell gibi bir firmadan beklenmeyen bir ciddiyetsizlik içindeler bir an önce sorunumun çözülmesini talep ediyorum."

İŞTE BİR BAŞKA ŞİKAYET

BİR BAŞKA ŞİKAYET

BİR BAŞKA ŞİKAYET

"Turkcell Superbox'un engelli tarifesinden faydalanmak isteyen babamı Turkcell yetkilileri defalarca kandırdı. Defalarca iletişim merkezine giderek raporların teyit edilmesine rağmen aylardır yüksek fatura gönderiliyor. Bahane ise gerekli raporların gönderilmeyişi. Geçtiğimiz ayda engelli olmasına rağmen defalarca iletişim merkezinin ayağına kadar gitmiş, orada kandırılarak evine gönderilmiş. 4 aydır her seferinde engelli tarifesine geçirileceği söylendi. Defalarca iletişim merkezini aramamıza rağmen her seferinde konu sümen altı yapıldı. Olayı biraz araştırdığımda aynı sorunun başkaları tarafından da yaşandığını gözlemledim. Gerekli tüm belgelerin teslim edilmesine rağmen hem taahhütlü paket satıp hem de indirimi uygulamayan Superonline'dan şikayetçiyiz. En son gidişinde babama 'bir sonraki faturalarda indirimler yansır' demişler. Fakat babam tekrar aynı faturanın geldiğini, nereye şikayet edeceğini bilemediğini, yapılanın insafsızlık olduğunu söyledi. Yaşlı bir insanı defalarca ayağına çağırarak her seferinde belgeleri alarak indirimi uygulamamak, hiçbir vicdana sığmaz bununla ilgili gerekli tüm yasal haklara başvuracağız. Özellikle Sincan'a servis yapan yetkili ve Etimesgut'taki iletişim merkezinden şikayetçi olacağız. Aşağıdaki görselde görüldüğü üzere"