Türk Bayrağı Asmaya Giderken Hayatının Şokunu Yaşadı! 'Nacak Hayat Kurtardı'

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde, Türk bayrağını daha büyüğü ile değiştirmek için çıktığı tepeden dönüşte iki ayı tarafından saldırıya uğrayan 63 yaşındaki adam, saldırıdan elindeki nacak sayesinde kurtuldu.

Türk Bayrağı Asmaya Giderken Hayatının Şokunu Yaşadı! 'Nacak Hayat Kurtardı'

İstanbul'da yaşayan ve tatilini geçirtmek için köyüne gelen evli ve 2 çocuk babası emekli Ahmet Temel, iki gün önce Koyulhisar ilçesinin Sugözü köyünün tepesindeki Türk Bayrağını daha büyük bir Türk bayrağı ile değiştirmek üzere evinden ayrıldı. Bayrağı değiştirdikten sonra evine dönen talihsiz adama, mezarlık mevkisi yakınlarında ayılar saldırdı.

Kendisine saldıran ilk ayıyı elindeki nacakla yaralamayı başaran Temel, arkasından gelen ayıyı fark edemedi. Dakikalarca boğuştuğu ve sağ kolunu yaraladığı ayıdan da elindeki nacak sayesinde kurtulan Temel, güçlükle evine dönmeyi başardı. Derhal hastaneye kaldıran Temel'in doktoru Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Uzman Doktor Özhan Pazarcı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hastanın ön kol kemeğinde parçalı kırık ve yumuşak dokusunda parçalanmalar görüldüğünü belirten Pazarcı, "Yara bakımını yaptıktan sonra önümüzdeki Betnano günlerde hastamızı tekrar ameliyata alacağız. Şu anda her şey yolunda gidiyor. Kolunu kurtardık. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi." dedi. Temel ise aynı yoldan bir senedir daha önce defalarca gidip geldiğini fakat şimdiye kadar hiç ayı görmediğini belirtti. Saldırı anınıysa şöyle anlattı, "Önce alarm sandım ama sonra ayı olduğunu fark ettim. Ayılardan biri önce önüme çıkarak üstüme zıpladı. Onunla boğuştuk, ben elimdeki nacağı vurmaya çalıştıkça o kaçtı. Sonra nacağı kafasının üstüne vurunca kulağı kesildi ve ayı kaçtı. İki taneymiş onu göremedim, o gelince koluma saldırdı. Ona da vurmaya çalıştım ama yaralayamadım. Sonra o da kaçtı. Koluma baktım ki kolumdan kan akıyor, o vaziyette eve geldim. Elimdeki nacakla kurtardım kendimi."

KAMUBULTENİ.COM - SİVAS