Tüm Araç Sahiplerini İlgilendiriyor Bu Yöntemle Dolandırıyorlar Aman Dikkat!

Artan araç sigorta primleri ve kasko fiyatları ile mücadele etmeye başlayan araç sahiplerine bu seferde dolandırıcılar musallat oldu. Aman dikkat, bu yöntemi kullanmaya başladılar.

Tüm Araç Sahiplerini İlgilendiriyor Bu Yöntemle Dolandırıyorlar Aman Dikkat!

Artan enflasyon ve döviz kuru ile beraber araç sigortalarında da büyük yükseliş gerçekleşti. Araç sürücüleri sigorta yaptırmakta zorlanırken trafikte sigortasız araç sayısı da oldukça artmış durumda. Şuan için trafikte üç araçtan birinin sigortasız olduğu düşünülüyor.

Hal böyle olunca ortaya bu seferde dolandırıcılar çıktı. Uygun fiyattan sigorta arayışına giren araç sahipleri bu sefer dolandırıcıların tuzağına düşmeye başladı.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre dolandırıcılar, kurdukları sahte çağrı merkezleri üzerinden araç sahiplerini arayarak, düşük fiyata sigorta yapacaklarını söylüyor.

Bazı vatandaşlar bu planlamayı gerçek sanarak kart bilgilerini paylaşıyor ve daha sonra dolandırıcılar sigorta yapmadan kart dolandırıcılığıyla vurgun yapıyor.

Yüzde 50 İndirim Adıyla…

Trafik sigortasının ortalama bedeli 8 bin TL ise dolandırıcılar genelde bunun yarısını talep ediyor. Her markadan 8 bin TL ortalama fiyat alan araç sahibi 4 bin TL'lik teklifi duyunca bilgilerini paylaşıyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesinden size sunulan fiyatın gerçek olup olmadığını mutlaka sorgulayın.

Acentelerin İsimleri Kullanılıyor

Türkiye Sigorta Birliği, trafik sigortasıyla ilgili dolandırılma şikayetlerin son dönemde giderek arttığını belirtirken burada dikkat çekici bir detayı paylaştı. Bazı dolandırıcılar da acentelerin isimlerini kullanıyor.

Bugüne Özel Diyerek Vatandaşı Kandırıyorlar

Örneğin; 'Avrupa Sigorta'dan fiyat teklifi almıştınız. Ben Avrupa Sigorta'dan K.Y, yüzde elli indirim kampanyamız var 8 bin TL olan fiyatınız bugün öderseniz 4 bin TL' gibi oyunlarla vatandaşın parasına göz dikiyorlar.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /