TÜİK'in İşsizlik ve Enflasyon Verilerine Tepki: Hesap Vermeleri Gerekiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK tarafından yayımlanan verilerin vatandaşın aklında ciddi soru işareti bıraktığını söyledi.

TÜİK'in İşsizlik ve Enflasyon Verilerine Tepki: Hesap Vermeleri Gerekiyor

Konuya dair bir yazılı açıklama yayımlayan Ağbaba, TÜİK'in 24 Haziran seçimlerinden sonra 15 Temmuz 2018'de Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'a bağlandığını söyledi.

Bu dönemden sonra çarşı ve pazardaki ürünlere zam gelmesine rağmen enflasyon oranlarının düştüğünü , nüfus oranının artmasına rağmen işsizliğin de düşmeye başladığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba,"Özellikle TÜİK'in hem enflasyon verileri hem de işsizlik verileri ciddi manada tezatlıklar içermektedir. TÜİK'in bu verileri nasıl hesapladığını kamuoyuna açıklamalıdır. TÜİK gıda enflasyonu artarken kendi sepetinde ki ürünleri düşürmekte, çalışabilen nüfus oranı artarken kimsenin çalışmak istemediğini lanse ettirmektedir. TÜİK'in veriler ile bu şekilde oynaması açıkça suç unsuru teşkil etmektedir ve bu suçu işleyenleri bir an önce hesap vermesi gerekmektedir." dedi.