Trump'tan Yaptırım Açıklaması: Yakında İmzalayacağım

ABD Başkanı Donald Trump 'tan yaptırımlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Trump , yakında Başkanlık kararnamesi imzalayacağını söyledi.

Trump'tan Yaptırım Açıklaması: Yakında İmzalayacağım

Son dakika : Trump 'tan yaptırım açıklaması.

ABD Başkanı Donald Trump bir son dakika açıklaması yaptı ve "Yakında Türkiye'ye yönelik yaptırımlara izin veren bir Başkanlık Kararnamesi'ni çıkaracağım" dedi.

Trump 'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde;

"Yakında, Türkiye hükümetinde şu anda ve geçmişte görev yapan yetkililere ve Türkiye'nin Suriye’nin kuzeydoğusunda istikrarı bozan eylemlerine katkıda bulunan kişilere yönelik yaptırımlara izin veren bir Başkanlık Kararnamesi çıkaracağım"

"Türkiye’den çelik ithalatında gümrük vergileri yüzde 50’ye, yani mayıs ayındaki indirimden önceki seviyeye çıkarılacak. Ayrıca ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması yapılması için yürütülen müzakereler derhal durdurulacak"

"Bu kararname ile ABD, Suriye’de ciddi insan hakları ihlalleri yapan, ateşkesi engelleyen, yerinden edilmiş kişilerin evlerine dönmesini engelleyen, mültecileri zorla ülkelerine gönderen ve barışı, güvenliği veya istikrarı tehdit eden kişilere ağır yaptırımlar uygulayabilecek. Kararname ile, mali yaptırımlar, varlıklara el koyma ve ABD’ye giriş yasağı dahil olmak üzere çok çeşitli sonuçlar uygulanabilecek."