Trafik Sigortasına Yeni Zam Geldi!

‘Zorunlu Trafik Sigortası’ fiyatlarında 1 Mayıs itibarıyla yeni tarife uygulanacak. Bu çerçevede, otomobiller için 1'den 7'ye kadar her seviye için maksimum prim ayda bu oran daha önce ayda %1,5 iken şimdi %2,25 artacak.

Trafik Sigortasına  Yeni Zam Geldi!

Şubat ayında %20 artırılan zorunlu trafik sigortası otomatik olarak ayda %2,25 artırılacak. Yıllık artış yüzde 51'e ulaşacak.


Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yayımladığı yeni genelge ile sigorta şirketlerine mayıs ayı başından itibaren trafik sigorta primlerini her ay yüzde 2,25 artırma hakkı tanıdı. Mevcut durumda şirketler trafik primlerini aylık yüzde 1,5 artırabiliyorlardı.
Şubat ayındaki %20'lik zam  dikkate alınırsa  önümüzdeki 1 yıllık dönemde trafik poliçesi primi yüzde 51 zamlanmış olacak. Nisan'da 1.235 liraya çıkan en düşük trafik sigortası primi Mayıs'ta 1.263 liraya, Haziran'da 1.291 liraya, Temmuz'da 1.320 liraya kadar yükselecek.


TESK Başkanı Bedevi Palandöken yaptığı son dakika açıklamasında bu durumlar nedeniyle araç sahiplerinin zaten zor günler geçirdiği bildirilirken birr de trafik sigortasına gelen zammın daha da kötü olduğunu söyledi. Palandöken açıklamasında, "Zorunlu trafik sigortasının her ay yüzde 2,25 zamlanacak olması trafikte sigortasız araç sayısının artmasına neden olur. Esnaf da vatandaş da zorunlu olan bu trafik sigortası ücretlerinde indirim beklerken zam yapılmasından muzdarip." dedi.


En düşük trafik sigortasının1263 liraya çıktığını ifade eden Palandöken  "Bu durum sigortasız araç sayısıyla birlikte trafikteki tehlikeyi artırmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü bu araçların ek olarak zaten akaryakıt, MTV, bakım, muayene, çeşitli ölçüm ücretleri gibi birçok daha masrafı var. Bu masraflar da zorlarken, araç sahipleri zorunlu olan bir sigortayı bile yaptırmaya çekinir hale gelecektir." dedi.