TBMM'de MHP'den Flaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar Açıklaması: Elimizden Gelen Çabayı Sarf Edeceğiz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesiyle ilgili son dakika gelişmesi. Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda MHP'nin Seçim beyannamesindeki sözünün arkasında olduğunu, EYT ile ilgili kanun teklifinin komisyona gelmesini beklediklerini, bu konuda diğer partilerin söylemlerinden siyasi rant söylemleri olduğunu söyledi.

TBMM'de MHP'den Flaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar Açıklaması: Elimizden Gelen Çabayı Sarf Edeceğiz

"HAKKINDA KANUN TEKLİFİ VERİLEN BİR MESELEYLE İLGİLİ NEYİN ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR?"

TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Partili Aylin Cesur'un son EYT önergesiyle ilgili MHP'ye yönelik açıklamalarına yanıt veren Bülbül, "Şimdi herkes seçim yatırımına girdi. Şimdi, burada Milliyetçi Hareket Partisinin tavrının ne olduğunu geçmişteki EYT meselesiyle alakalandırmak suretiyle başka bir mecraya çekilmesine müsaade etmeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi o meseleyle alakalı olarak Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesinde dile getirdiği hususu temmuz ayında kanun teklifi hâline getirmiş bir partidir ve kanun teklifini o tarih itibarıyla ilk veren partidir.O reddedilenin ne olduğunu söz alan sayın milletvekilimizin iyi bilmesi lazım, bir araştırma teklifiydi. Hakkında kanun teklifi verilen bir meseleyle alakalı olarak bir daha neyin araştırılması gerekiyor? Biz bunun araştırılmasında herhangi bir gereklilik olmadığını, herhangi bir şekilde komisyon teşekkülünün gerekli olmadığını ifade ettik ve bu noktada tavrımızı ortaya koyduk." ifadeleriyle yanıt verdi.  

"EYT, 3 DÖNEMDİR MHP'NİN GÜNDEMİNDEDİR"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun MHP'nin sadece 27'nci dönemde değil, 25 ve 26'ıncı dönemlerde de gündeme geldiğini söyleyen MHP'li Bülbül, "EYT meselesi Milliyetçi Hareket Partisinin sadece 27'nci Dönemde değil, 25 ve 26'ncı Dönemde de gündemine getirdiği, hakkında mücadele verdiği bir meseledir. Bununla alakalı olarak Milliyetçi Hareket Partisini töhmet altına sokmaya çalışan açıklamaları asla ve asla kabul edemeyiz. Milliyetçi Hareket Partisinin EYT'yle alakalı vermiş olduğu kanun teklifi şu an Komisyona gelmesi için beklemektedir. Bizler kanun teklifimizin yasalaşması noktasında ümitliyiz ve bunun gerçekleşmesi için de elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.