TBMM'nin bu haftaki gündemi Yargı, Müsilaj, Stokçuluk, Finans oldu

TBMM bu hafta yargı, müsilaj, stokçuluk ve finans konularında çalışmalar gerçekleştirecek. TBMM belirlediği bu konular ile ilgili yasal düzenlemeler için çalışmalar gerçekleştirecek.

TBMM'nin bu haftaki gündemi Yargı, Müsilaj, Stokçuluk, Finans oldu

Haftalık çalışmasına 7 Haziran Salı günü başlayacak olan TBMM Genel Kurulu çok sayıda  konun teklifinde bulunacak. Yargı, müsilaj, stokçuluk, finans gibi konularda görüşme sağlayacak olan TBMM Genel kurulu bu hafta görüşeceği gündemleri belirlemiş oldu.
Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edecek olan kurul yaptığı kanun teklifine göre, avukatlık stajına fiilen engel koşuluyla stajyer avukat istediği herhangi bir işte sigortalı olarak çalışması avukatlık stajının yapılmasına engel olmayacak. Öte yandan birden fazla baronun bulunduğu illerde her bir baro tarafından adli yardım bürosu oluşturulacak.


Müsilaj konusunda teklif
Genel Kurulda  görüşülen bir diğer konu ise müsilaj durumu oldu.Kurul müsilaj ve imara ilişkin düzenlemeler içeren Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerini gerçekleştirecek.
Atıklara verilen cezalar artırılacak
Yapılan teklife göre, Marmara Denizi Hidrolojik Havzası ile İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de ileri atıksu arıtım tesisi, arıtma çamuru işleme ve bertaraf tesisi ile atık geri kazanım ve bertaraf tesislerini kurmayan mahalli idarelere, iş termin planlarını Bakanlığa sunmaları için 6 ay süre verilecek. Verilen bu 6 aylık süre içerisinde iş termin planlarının sunulmaması veya iş termin planlarında belirtilen sürelere uyulmaması durumunda, Bakanlık, bu tesisleri mahalli idareler adına resen yapabilecek ve bu tesisleri işlettirebilecek. Denizlerde kirliliğe yol açan atıklara verilen cezalar artırılacak.
Adalet Komisyonu Gündemi
Adalet Komisyonu 7 Haziran salı günü AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler başkanlığında toplanarak Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşecek.
Yapılacak olan teklife göre, yargıda hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi getiriliyor. Hakim ve savcı yardımcılığı süresi 3 yıl olarak planlanıyor. Hakim ve savcıların, birinci sınıfa ayrılması için en az 3 meslek içi eğitim programına katılması gerekecek ve üst sınıf yada aynı sınıf noterler arasından yapılacak atamalarda, bulunduğu noterlikte 2 yılını doldurma şartı aranmayacak. 
Adalet Komisyonunda 9 Haziran Perşembe günü ise Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanmasını planlanıyor.
Stokçuluğun önüne geçilecek
Stokçuluk konusunda kurulda görüşülerek yapılan bu tarz faaliyetlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla Türk Ceza Kanunu'nda bu suçlar için belirlenen cezalar artırılacak. Cezaların caydırıcı olması amaçlar arasında.
Plan ve Bütçe Komisyonu Gündemi
Plan ve Bütçe Komisyonu'nu 8 Haziran Çarşamba günü İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifini ele alacak. Yapılacak olan teklifle  Türkiye Cumhuriyeti'nin finansal rekabet gücünü uluslararası alanda artırmak amaçlanıyor. 
Diğer Komisyonlar 
KİT Komisyonu 7 Haziran Salı günü toplanacak, Boru Hatları ve Petrol Taşımacılığı AŞ, çarşamba günü İller Bankası Genel Müdürlüğü, Sümer Holding AŞ, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret AŞ, perşembe günü Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin hesaplarını inceleyecek.