TBMM'de Uzman Çavuşlar, Sözleşmeli Kamu Personeli, EYT, Taşeron ve İşsizlik Çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, TBMM Genel Kurulu'nda uzman çavuşlar, işsiz sağlıkçılar ve taşeronların sorunlarını gündeme getirdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, taşeron işçiler, uzman çavuşlar , atanamayan sağlıkçılar ve öğretmenlerin sorunlarının gündeme getirilmesi ve bunlara bir çözüm bulunması gerektiğini belirten Adana Milletvekili Barut, MHP ve AK Parti'nin kanun tekliflerine yanaşmadığını söyledi.

TBMM'de Uzman Çavuşlar, Sözleşmeli Kamu Personeli, EYT, Taşeron ve İşsizlik Çıkışı

CHP'Lİ AYHAN BARUT'TAN SÖZLEŞMELİ PERSONEL, UZMAN ÇAVUŞ VE SAĞLIKÇILARLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, TBMM Genel Kurulu'nda uzman çavuşlar, işsiz sağlıkçılar ve taşeronların sorunlarını gündeme getirdi. Kamu kurumlarında sözleşmeli personel statüsünde çalışan 300 bin insana verilen kadro sözünün bir türlü yerine getirilmediğini belirten Barut, TBMM'de geçtiğimiz dönemde çok sayıda milletvekilinin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için kanun teklifi verdiğini fakat AK Parti'nin ve MHP'nin bu tekliflere destek vermediğini söyledi. Barut, "kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışan ve 4/B'li olarak nitelendirilen 300 bin insana verilen kadro sözü yerine getirilmiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisinde geçen dönemde ve çok sayıda milletvekili, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için kanun teklifi vermişti ama çoğunluğu elinde bulunduran AKP ve ortağı MHP bu teklife bir türlü destek vermedi." dedi.

"BU İNSANLAR İÇİN NE ZAMAN ÇÖZÜM ÜRETİLECEK?"

Sözleşmeli personellerin hala kadro beklentisinin sürdüğünü, 2011 seçimlerinde 4B'lilere kadro verilmişken o tarihten bu yana işe alınan sözleşmeli personelin gözden kaçırıldığını ya da dikkate alınmadığını vurgulayan Adana Milletvekili, EYT'liler, atanamayan öğretmenler, veteriner hekimler, gıda, su ürünleri, orman mühendisleri , uzman çavuşlar ve işsiz insanlara da çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. CHP'li Ayhan Barut, "2011 seçimlerinde 4/B'lilere kadro verilmişken o tarihten bu yana işe alınan sözleşmeli personele neden kadro verilmiyor? Bir türlü göz önüne alınmayan milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlara, atanamayan öğretmenlere, ziraat mühendislerine, veteriner hekimlerine, gıda, su ürünleri, orman mühendislerine, peyzaj, jeoloji ve diğer meslek gruplarına, radyoloji uzmanlarına, zorlanan uzman çavuşlara, taşeron çalışanlarına, 4/B'lilere ve işsiz insanlarımıza ne zaman çözüm üreteceksiniz? Bu konuda bir girişiminiz olacak mı?" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA