Suudi Arabistan'dan 'Hac Ziyareti' Kararı

Suudi Arabistan'da yeni tip koronavirüs vaka sayısının 105 bini aşması ve dünya genelinde salgının sürmesi nedeniyle bu sene hac ziyaretinde bulunacak kişi sayısının sembolik seviyede tutulacağı açıklandı.

Suudi Arabistan'dan 'Hac Ziyareti' Kararı

Reuters tarafından aktarılan habere göre konuya ilişkin açıklamada bulunan iki yetkili, Kovid-19 nedeniyle ek sağlık kontrolllerinin yürürlüğe sokulacağını, tekrar hac görevini yerine getirmek isteyenlerin ülkeye kabul edilmeyeceğini belirtti. Yetkililer ayrıca Temmuz ayında yapılacak hac için ziyaretçi sayısının sembolik seviyede tutulacağını belirtti.

Euronews'deki habere göre ise; Suudi Arabistan Müslümanlardan mart ayında, hac ve umre planlarını bir sonraki duyuruya kadar askıya almalarını istediği hatırlatıldı.

Yetkililer bu yılki Hac ziyaretlerinin tamamiyle iptalinin de Riyad yönetiminin gündeminde olduğunu belirtiyor. Petrol fiyatlarıdnaki düşüş ve koronavirüs nedeniyle ekonomik daralma görülecek Suudi Arabistan'da her sene hac ziyaretlerinden 12 milyar dolar gelir elde ediliyor.