'Suriyelilere İş ve Vatandaşlık' Açıklamasına İsmail Koncuk'tan Tepki

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suriyeli 110 bin sığınmacıya vatandaşlık verildiğini bu sayının arttırılabileceğini, bu sayede kayıt dışı suriyeli çalışan sayısının azaltılacağı ve suriyelilerin diledikleri kurumlara başvuru yaparak işe girebileceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

'Suriyelilere İş ve Vatandaşlık' Açıklamasına İsmail Koncuk'tan Tepki

'Suriyelilere İş ve Vatandaşlık' Açıklamasına İsmail Koncuk'tan Tepki

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suriyeli 110 bin sığınmacıya vatandaşlık verildiğini bu sayının arttırılabileceğini, bu sayede kayıt dışı suriyeli çalışan sayısının azaltılacağı ve suriyelilerin diledikleri kurumlara başvuru yaparak işe girebileceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. İYİ Partili Koncuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hiç bir iktidarın ülkede geçici olarak bulunan milyonlarca sığınmacıya vatandaşlık verme hakkına sahip olmadığını söyledi. Koncuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

Haftanın sözü,”110 bin Suriyeliye vatandaşlık verdik ki, iş bulup çalışsınlar. Sayı daha da artacak. Tabi bundan Bay Kemal rahatsız olur. Çünkü o 'Suriyelileri Suriye'ye göndereceğiz' diyor. Biz bombalardan kaçanları Suriye'ye göndermedik öyle bir niyetimiz de yok.” R T Erdoğan

Hiç bir İktidarın bu ülkede geçici olarak bulunan milyonlarca sığınmacıya vatandaşlık verme hakkı yoktur. 5 milyon insan söz konusudur. Bir Anayasa maddesini dahi, referandumla halka sormak zorunda olan İktidarın, böyle hayati bir konuda halkın fikrine başvurması da şarttır.

Cumhurbaşkanı ne Söylemişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: Şu an itibariyle biz 110 bin suriyeliye vatandaşlık verdik. 100 binin üzerinde olana ikame verdik. Bu şunu gösteriyor. Bu 110 bin vatandaşlığın dışında diğerleri için de bu vatandaşlık sürecini daha da arttırma konumundayız. Niye? Çünkü bu insanlar benim ülkemde kaçak göcek yaşamasın. Vatandaşlığını aldığı zaman herhangi bir kuruluşta rahatlıkla işini bulsun orada çalışsın.  Tabi buna bay Kemal rahatsız olur. Çünkü o suriyelileri suriyeye göndereceğiz diyor. Biz bombalardan kaçanları suriyeye göndermedik öyle bir niyetimiz de yok. Vatandaşlık hakkını aldıkları andan itibaren, bunların içinde mühendisler, mimarlar, doktorlar var. Bunların içinde hukukçular var. Bu noktada kabiliyeti olan insanları niye bombalara teslim edelim. Kendi topraklarına dönmek isteyenler, gönüllülük esasına dayalı dönecekler. Hele hele şu anda güvenli bölge tezimiz tutarsa, bizim planımız hazır, 440 kilometrelik Tel Abyad'dan Irak sınırına kadar alanda projeleri hayata geçireceğiz. Buradaki konutlarla 1 milyon insanı yerleştirebiliriz. Bu insanlar burada kalabilir. Asla cebri bir şey söz konusu değil.