Son Viraja Girildi:  Bakan Bilgin’den EYT,Asgari Ücret ve Taşerona Kadro Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin çalışmaların aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geleceğini söyledi.  Bakan Bilgin; “Biz burada 1999 öncesi işe girmiş olanların karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak.” İfadelerini kullandı.

Son Viraja Girildi:  Bakan Bilgin’den EYT,Asgari Ücret ve Taşerona Kadro Açıklaması

TRT Haber’in canlı yayını konuğu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi başta olmak üzere taşeron işçilere kadro verilmesi, mevsimlik ve geçici işçiler ile alakalı düzenlemelere ilişkin merak edilen sorulara cevap verdi.


Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemenin aralık ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geleceğini dile getiren Bilgin, şu ifadelere yer verdi;


“Biz 1999 öncesi işe girmiş olanların yaş sorunu yüzünden emeklilikte karşılaştıkları sorunun çözümüne dönüp düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Bu tek tip bir düzenleme. Bazı televizyonlarda uzman diye elinde kalemle hesaplamalar yapıyorlar, Bu rakamlar onlar açısından maalesef doğru değil nokta ellerinde veri yok. Bütün çalışmaların yaşı, prim sayısı gibi bütün veriler elimizde. O gerçek veriler üzerinde çalışıyoruz. Aralık ayında bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne intikal ettireceğimizi kamuoyu ile açıkladık ve sayın cumhurbaşkanımıza da bu konuda bilgi verdik.”

Dedi.


Stajyer İle Çıraklık, EYT İçin Başlangıç Sayılacak Mı?


Çıraklık ve staj döneminin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için başlangıç olarak ele alınıp alınmayacağı ile alakalı bir soruya ise Çalışma Bakanı Bilgin;

‘Onlar farklı. Onlar, EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi oranlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil nokta onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.“


Dedi.

Taşeronlara Kadro

AK Parti hükümetleri döneminde 1,5 milyona yakın işçiye kadro verildiğini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 90 bin işçinin bu fırsattan istifade edemediğini ve 90 bin işçiye kadro verilmesinin en geç kasım ayı içerisinde gerçekleşeceğini duyurdu.


Asgari ücret


Türkiye’de çalışan vatandaşların büyük bir bölümünün asgari ücretle çalıştığının farkında olduklarını ve enflasyon canavarının olumsuz etkilerine kendilerini ezdirmeyeceklerini söyleyen Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da talimatları ve söylemlerinin de göstermiş olduğu gibi yılbaşından itibaren asgari ücrete ciddi manada bir zam yapılması ile rakamın yükseklere çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.