Son Dakika: LPG'li Araçlar İçin Düzenleme

LPG 'li araçlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, LPG'li araçlar için otopark düzenlemesinde tarih verdi.

Son Dakika: LPG'li Araçlar İçin Düzenleme

LPG araçlar için düzenleme tarihi açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu.  Ümraniye Belediyesi Zemin Altı Katlı Otoparkı Temel Atma Töreni'nde  konuşan Bakan Kurum,  LPG düzenlemesi hakkında açıklamada bulundu. 

yapacakları düzenlemeyle LPG'li araçların kapalı otoparkları kullanabileceğini belirterek, "Çalışmada artık son aşamaya geldik. İnşallah nihai şeklini verip, LPG'li araç sahibi vatandaşlarımızın merakla beklediği yönetmeliği önümüzdeki hafta yayınlayacağız." dedi.

60 BİN KONUTUN TEMELİ ATILDI

Bakan Kurum yaptığı açıklamada, Esenler'de başlattıkları 60 bin konutluk dev kentsel dönüşüm projesinin yeni bir etabının daha temelini attıklarını anımsattı.

Yarın Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm konutlarının ve Çatalca'da millet bahçesinin temelini atacaklarını bildiren Kurum, temelini attıkları çok katlı otoparkın, Ümraniye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

LPG 'Lİ ARAÇLAR İÇİN DÜZENLEME

Türkiye 'deki otopark sorununa değinen Bakan Kurum, bunun çözümü hakkında çalışmalarda sona gelindiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Yeni yönetmeliğimiz de 2021 sonu itibarıyla yürürlüğe girecek. Türkiyemizin elektrikli araçları artık 2022'de yollara çıkacak ve bu araçlar için yeni donanımlara, otopark alanındaki şarj istasyonlarına, park yerlerine ihtiyaç duyacağız. Bu kapsamda yeni yönetmeliğimizde otopark alanlarında elektrikli araç park yerlerinin sayısını artırıyoruz. Şarj istasyonu kurulma mecburiyeti getiriyoruz. Yeni düzenlemeyle LPG'li araçlarımız artık kapalı otoparklara giriş yapabilecekler. Çalışmada artık son aşamaya geldik. İlgili bakanlıklardan ve kuruluşlardan görüşlerimizi aldık. İnşallah nihai şeklini verip, LPG'li araç sahibi vatandaşlarımızın merakla beklediği yönetmeliği önümüzdeki hafta yayınlayacağız. Şimdiden yönetmeliğimiz İstanbullularımız ve tüm kardeşlerimiz için hayırlı olsun."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA