Son Dakika... Gazze'den İşgalci İsrail'e Gönderilen Roketler "Demir Kubbe" Tarafından Durduruldu

Son Dakika... Gazze'den yapılan roketli saldırılar 'Demir Kubbe' tarafından durduruldu. İşgalci İsrail'in Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının ardından bölgedeki gerilim günden güne tırmanıyor.

Son Dakika... Gazze'den İşgalci İsrail'e Gönderilen Roketler "Demir Kubbe" Tarafından Durduruldu

İsrail tarafından bugün gerçekleşen saldırılarda 9 sivil feci şekilde hayatını kaybederken, hayatını kaybedenlerin 3'ünün çocuk olduğu bildirildi. Saldırılara karşılık veren El Kassam Tugayları'nın akşam saatlerinde de roket saldırısı düzenleyeceği belirtilmişti. Gazze tarafından ateşlenen roketler İsrail'in Demir Kubbe ismi verilen hava savunma sistemine takıldı. Bu esnada bölgede İsrail savaş uçaklarının hava saldırıları düzenlediği, sınıra da askeri sevkiyat gerçekleştirdiği belirtiliyor.

İsrail'in, Gazze ve Batı Şeria'dan gelebilecek roket ya da diğer hava saldırılarına karşı oluşturduğu gelişmiş bir hava savunma sistemidir. İsrail, Hamas'ın ve diğer direniş gruplarının attığı roketlerin verdiği zararı ve can kaybını en aza indirmek için 2011 yılında bu sistemi tamamlamış ve hizmete açmıştır. Temeli ise 2005'te atılmıştır; Hizbullah ve Hamas saldırılarının yoğun olduğu bir dönemde, israilli yerleşimcileri korumak için çalışmalar yapılmıştır. 2011 yılında hizmete girmiştir. Çalışma şekli ise atılan füzeyi tanımlamak, hedefe kilitlenmek ve roketi veya füzeyi havadayken imha etmek. Sistem, hizmete girdiği 2011 yılından bu yana atılan her 10 füzeden 8 tanesini havada vurmuştur. Günümüzde de kullanılmaktadır.