Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Af' Açıklaması 'Talimatı Verdim'

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki kampının kapanışında konuştu.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Af' Açıklaması 'Talimatı Verdim'

AF DÜZENLEMESİ GELECEK Mİ?

Af meselesiyle ilgili AK Parti'nin tutumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Şu veya bu şahsın çıkarına ama milletimizin ortak hissiyatına aykırı hiç bir iş bizim için makbul değildir. Geçmişte çok aflar çıkarıldı. Ha bu affı çıkarıp, bundan ne kadar rant elde ederiz? böyle düşünemeyiz, biz böyle düşünemyiz. Geçmişte bunları gördük, rahşan affını da gördük, ondan önceki afları da gördük, biz aynı şekilde adım atamayız.

Ve ölçü bellidir. Bu ölçüye göre biz talimatımızı başta Adalet Bakanımız olmak üzere kendilerine verdik, çalışmalarınızı yapın dedik. Bunu af olarak değerlendirmeyi zül kabul ederiz. Yapılabilecek bir şey varsa sizde çalışmalarınızı yapın. Efendim cezaevleri dolmuş, cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz.O zaman adama sorarlar , niye yaptınız, caydırıcılığı var mı, onun için bu konudaki çalışmamızı sağlam zemine oturtmak üzere, adaleti tesis hukukla olur. Anlık düzenlemelerle adalet tesis edilmez.

DETAYLAR GELİYOR.