Son dakika! 33 ilin başsavcısı HSK'nin yaz kararnamesiyle değişti

HSK'nin, çok sayıda adli ,idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı. Aralarında çok sayıda ilin bulunduğu 33 ilin başsavcıları değişti.

Son dakika! 33 ilin başsavcısı HSK'nin yaz kararnamesiyle değişti

Hazırlanan yaz kararnamesi ile 33 ilin başsavcısının değiştiği bildirildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesinin, 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan adli ve idari yargı yaz kararnamesi tamamlandı. Son dakika açıklanan değişiklikte değişen başsavcılar ,bulundukları iller ve atandıkları yeni görev yerleri belirtildi.


Hazırlanan kararname ile aralarında Eskişehir, Bursa, Antalya gibi illerin bulunduğu 33 ilin başsavcısı değişti. 3 Bölge Adliye Mahkemesine de yeni başsavcı atandı.
Açıklanan kararnameye göre başsavcısı değişen Konya’da Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal Konya Cumhuriyet Başsavcılığına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zafer Koç Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ferhat Kapıcı Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ali Yeldan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi.
Kadın il başsavcısı sayısı 2'ye çıktı
Değişen başsavcılar ile birlikte iki ilin başsavcılığına iki kadın isim getirildi. Bu şekilde kadın il başsavcı sayısı 2’ye çıkmış oldu. Yeni değişiklik ile birlikte Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.
Öte yandan konu ile alakalı yapılan açıklamada tamamlanan 2022 Yılına ait Adli ve İdari Yargı Ana kararnamesinin, HSK internet sitesinde yayınlanacağı HSK 1. Daire Başkanı Halil Koç tarafından bildirildi.