Skandallarla Sık Sık Gündeme Gelen İranlı Fenomen Türkiye'den Sınırdışı Edildi

Beyoğlu'nda lüks otomobilinin ön bagajında karpuız satarak gündeme gelen daha sonra sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde ikna ettiği bir polisin ekip otosunda video çeken İranlı sosyal medya ünlüsü sınır dışı edildi.

Skandallarla Sık Sık Gündeme Gelen İranlı Fenomen Türkiye'den Sınırdışı Edildi

İran yasalarına göre yargılanacak fenomenin durumu merak ediliyor. İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin Milad Hatemi isimli İranlı sosyal medya fenomeninin sınır dışı edilmesine yönelik karar verdiği bildirildi. Kararın ardından Hatemi, Göç Müdürlüğü tarafından Van'a gönderildi. Buradan da Kapıköy Sınır Kapısı'na sevk edilen sosyal medya ünlüsünün İran makamlarına teslim edildiği öğrenildi.

İLK KEZ İSMİNİ LÜKS OTOMOBİLİYLE KARPUZ SATARAK DUYURMUŞTU

İranlı sosyal medya ünlüsü Türkiye'de ilk kez adını lüks otomobiliyle karpuz satarak duyurmuş, daha sonra İstanbul Kağıthane'de sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde ekip aracının içinde çektiği video ile tepkileri üzerine çekmişti. İranlı sosyal medya ünlüsünü ekip otosuna alan polis memuru görevden alınmış, Hatemi ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Şahıs hakkında açılan davanın neticelenmesinin ardından sınır dışı işlemleri başlatılmış, önce Van'a gönderilen sosyal medya fenomeni daha sonra ülkesindeki yetkililere teslim edilmişti.