Sigara Yasaklarında Yeni Dönem Başlıyor! Yapan Yandı, 20 Bin Lira Ceza Verilecek

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme getirdiği sigarada tek tip uygulaması için geri sayımda sona geliniyor. Sigara paketlerinde tek dönem 5 Aralık'ta resmen başlayacak. 2016 yılından itibaren alt yapısı hazırlanan sigara paketlerinde tek dönem uygulaması kapsamında , artık sigara paketlerinin renkleri tek tip olacak, tek tip font kullanılacak, ayrıca marketlerde sigara görünen yerlerde bulundurulmayacak. Yasağa uymayan marketlere 20 bi

Sigara Yasaklarında Yeni Dönem Başlıyor! Yapan Yandı, 20 Bin Lira Ceza Verilecek

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigara yasağı konusunda geri adım atılmaması konusunda kurmaylarını uyarıyor. Sigara ve alkolle mücadele kapsamında başlatılan uygulamaların hiç birinden geri adım atılmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Rize'deki tanıtım günleri toplantısında sigara yasaklarına dair çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Elektronik sigara ile de mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirten Cumhurbaşkanı,  5 Aralık'ta başlayacak tek tip paket uygulamasına dair, "Artık sigara paketlerinin üzerinde hiçbir ilgi çekici, özendirici hiçbir unsurun bulunmasına müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.  Açık alanda sigaranın da kısıtlanabileceğini, açık alan yerine 'Açık sınırlandırılmış alan' tarifi üzerinde bir çalışma yapıldığını söyleyen cumhurbaşkanı, yurt dışında oldukça yaygın olan 'Duman odaları2 diye tarif edilen sigara içme ortamlarının Türkiye'de de devreye alınacağını söyledi.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARI YAYIMLANDI. SON HABERLERE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA VE KATILMAK İÇİN İSTEK GÖNDER.

Erdoğan, "Tütünle mücadelemizi gevşetmeden, geri adım atmadan, asla rehavete düşmeden kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü mücadele zayıfladığında kullanım oranlarının tekrar arttığını görüyoruz. Dünya genelinde günde 20 bin kişi başta akciğer kanseri olmak üzere sigaraya bağlı hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Ülkemizde her sene binlerce kardeşimizi sigaraya kurban veriyoruz. Devlet olarak tek bir insanımızın dahi sigara illetinin pençesine düşmesine seyirci kalamayız. Bu süreçte gönüllü kuruluşlarımızın, ailelerimizin, üniversitelerimizin, gençlerimizin kendilerine rol model gördüğü sanatçı ve sporcularımızın bize destek olması çok ama çok önemli. Devlet ne kadar kararlı olursa olsun sivil toplumun omuz vermediği bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur." ifadelerini kullanmıştı.  5 Aralık'ta başlayacak tek tip ve tek renk sigara paketi uygulaması ile sigara satış alanlarında sigaralar görünen yerlerden kaldırılıp, tezgah altına çekilecek. Uygulamanın aksine davrananlara 20 bin lira ve 20 gün işletme cezası verilecek. Kural ihlalini sürdürenlerin 1 aya kadar dükkanının kapatılması söz konusu.

Tek tip sigara paketi uygulamasında ,  marka yazım şeklinden, font karakteri boyutuna kadar her şey aynı olacak.