Seçim Sonrası Bakanlar Kurulu ve AK Parti'de Değişim Sinyali

Son dakika haberi: AK Parti 'de kabine ve parti içinde revizyon sinyalleri artmaya başladı. Erdoğan 'ın yaptığı balkon konuşması, revizyonun geleceği sinyallerini verdi.

Seçim Sonrası Bakanlar Kurulu ve AK Parti'de Değişim Sinyali

Seçimden sonra kabine revizyonu tartışmaları başladı.

Yerel seçimlerin sona ermesi sonrası kabinede ve AK Parti 'de revizyon sinyalleri arttı.

METAL YORGUNLUĞU

Son 2 yıldır metal yorgunluğu nedeniyle AK Parti 'de birçok isim görevinden alındı. Büyük reviyona gidildi ve Cumhurbaşkanlığı ile yerel seçimlere bu şekilde girildi. 

Düzce 'de düzenlediği mitingde geçtiğimiz hafta konuşan Erdoğan, "İnsanın olduğu her yerde hata da vardır, eksik de vardır, noksan da vardır. Önemli olan bunları düzeltme iradesidir. Biz, bu kararlılığa sahip olduğumuzu söylüyoruz. Hazırlarsanız, 16 Nisan halk oylamasının ardından partimizin genel başkanlığına yeniden geldiğimizde bu amaçla teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde epey bir çalışma yürütmüştük. Seçim kampanyası sürecinde gördüğüm kadarıyla bu çalışmayı, önümüzdeki dönemde de devam ettirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

SİNYAL GELMİŞTİ

Yerel seçimler sonrası balkon konuşması yapan Erdoğan, seçimlerle ilgili değperlendirmeyi burada yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Eksikliklerimiz varsa, bunları düzeltmek, boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda, milletimizde arayamayız. Yine kendimizde arayacağız. Eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz"

Bu sözler , kabine ve parti içinde yine bir revizyon yapılacak şeklinde yorumlandı. 

"Milletimizle aramızdaki kalpten kalbe giden yolun zedelenmesine yol açanlardan bunun hesabını sormak da dahil, gereken her gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diyen Erdoğan'ın, seçim dönemindeki çalışmalara ve performansa göre bir revizyon yapması bekleniyor. Erdoğan konu ile ilgili, "Sistemin o dinamik yapısına uygun şekilde gerekiyorsa bakanlıklarımızda ve kurumlarımızda her türlü gerekli adımları da atacağız" demişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA