Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Koronavirüs Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı'nda koronavirüs tedbirlerini inceledi. Daha sonra burada kurulan sahra hastanesini ziyaret eden Sağlık Bakanı Koca, şimdiye kadar Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasının görülmediğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Koronavirüs Açıklaması

Bakan Koca, 4 sınır kapısında da tedbirlerin yoğunlaştırıldığını belirterek, "Bu dört sınır kapımızda tedbirlerimizi yoğunlaştırıyoruz. İki günden bu yana bu noktalarda sahra hastaneleri oluşturduk. Buralarda gelmek isteyen vatandaşlarımızdan Kum ve Meşhed öyküsü olanları 14 gün karantinaya almayı ve hastalık bulgusu olanları hastane ortamında takip etmeyi planladık. Diğer sağlıklı olan, herhangi bir sorunu bulunmayan vatandaşlarımızı da yine 14 gün gözlem altına almayı sürdürüyoruz. İran'da olan vatandaşlarımızın bu süreçte sınır sınırdan kara yoluyla gelmek istemeleri durumunda 14 günlük bir karantina, izolasyon döneminin olabileceğini bilmeleri gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum. Bu çerçevede bulundukları bölgelerde ev, otel veya ortamlarda dışarı mümkün mertebe çıkmamalarını, bulundukları ortamı havalandırmalarını, maske gerektiğinde kullanmalarını ve kişisel hijyen önlemleri almaları gerektiğinin altını çizmek istiyorum." dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim kurulunun önerileri, alınan stratejik kararlar ve uzman kadronun da etkili mücadelesiyle Türkiye'de koronavirüs vakasına rastlanılmadığını söyleyen Koca, "Burası daha çok günübirlik girişlerin yapıldığı bir kapı. Şu anda sınırın diğer tarafında bekleyen 5 kişi var. Bütün gereken sağlık kontrollerini yapacağız. Ağrı'da sadece kapıda sağlık personeli olarak çalışan 37 kişi, 32 ambulansımız var. Dilucu'nda 32 kişi vardı, 17 ambulans. Burada da 30'un üzerinde sağlık personelimiz var. Gelen vatandaşımız kadar, bazı yerlerde daha fazla personelimizin, ambulansımızı olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Acil hekimleri, enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının kontrolünde güçlü bir sağlık ekibi var" dedi.