S400'ler İçin Son Dakika Açıklaması: Tarih Verildi

Son dakika haberi S400 'ler Sinop yolunda. Samsun 'dan geçen S400 hava savunma sistemleri, burada 10 adet Banshee Hedef Uçağı kullanılarak test edilecek.

S400'ler İçin Son Dakika Açıklaması: Tarih Verildi

S400 'ler Sinop 'a doğru gidiyor.

S-400 hava savunma sistemleri hakkında son dakika açıklaması geldi. Edinilen bilgilere göre savunma sistemi, Samsun sokaklarından geçti ve Sinop'a doğru yol almaya başladı.

AMERİKA'DAN AÇIKLAMA: ENDİŞELİYİZ

Amerika Dışişleri Bakanlığı 'ndan S400 'lerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Dışişleri Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada,  “Konudan haberdarız. Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini satın almasına karşı çıkmaya gayretle devam ediyoruz. Ankara’nın S-400’ün kullanıma geçirilmesi konusunda çaba göstermeye devam ettiğine dair gelen bilgilerden dolayı da derin endişe duyuyoruz” denildi. 

Sözcü açıklamasında, ‘S-400 almasına karşılık olarak Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasının, Washington’ın konuya ne kadar ciddi yaklaştığının işareti olduğunu’ idedi ve şunları söyledi:

“S-400 anlaşmasının hem ikili ilişkilerin hem de NATO’yla ilişkilerin önünde hâlâ önemli bir engel teşkil ettiğini, aynı zamanda olası CAATSA yaptırımları açısından risk taşıdığını en üst düzeylerde vurgulamaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanı [Recep Tayyip] Erdoğan ve beraberindeki üst düzey yetkililerin tutumumuzu anladığından eminiz.”

BİR DİĞER AÇIKLAMA İSE ŞU ŞEKİLDE:

•Türkiye’nin, S400’leri aktif etme çabasına şiddetle karşı çıkıyoruz

•S400’ler ikili ilişkilerde ve NATO'da önemli bir engel

•ABD’nin Türkiye’ye yaptırımları için büyük bir risk

•Erdoğan’ın, pozisyonumuzu anladığından eminiz

DENEME ATIŞLARI YAPILACAK

Edinilen bilgilere göre İlk atış testi  16 Ekim tarihine kadar Sinop’ta yapılacak. S400 Hava Savunma Füze Sistemi Sinop'ta test atışına giderken görüntülendi. Hedef olarak 10 adet Banshee Hedef Uçağı kullanılacak.