Rusya'dan Bir İlk! Hayvanlar için Geliştirilen İlk Kovid-19 Aşısı Piyasaya Sürüldü

Rusya, hayvanlar için geliştirilen dünyanın ilk kovid-19 aşısını piyasaya sürdü. Finlandiya ve ABD'deki araştırmacılar hayvanlar için etkili bir koronavirüs aşısı için çalışmalarını sürdürürken, ilk haber Rusya'dan geldi.

Rusya'dan Bir İlk! Hayvanlar için Geliştirilen İlk Kovid-19 Aşısı Piyasaya Sürüldü

Mart ayında Carnivac-Kov isimli aşının tescil edildiğini açıklayan Rus yetkililer, dünyada hayvanlar için koronavirüse karşı üretilen ilk ve tek doz olma özelliğini taşıyan yeni aşının piyasaya sürüldüğünü açıkladı.

Rusya Federal Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi Müdür yardımcısı Savenkov , Mart ayında yaptığı açıklamada, aşının klinik deneylerine Ekim 2020'de başladığını vurgulayarak, deneylerde köpek, vizon, kedi, tilki ve çeşitli hayvanların yer aldığını söylemişti. Savenkov, aşının hayvanlar için zararsız olduğunu vurgulayarak, "Deneyler kapsamında aşılanan tüm hayvanlarda koronavirüse karşı yüzde 100 antikor üretildi" dedi. Hayvanlar için geliştirilen koronavirüs aşısı ilk olarak 7 bin doz üretildi. İlk partisi sadece Rus bölgelerine dağıtılacak. Almanya, ve diğer ülkelerin de aşıyla ilgili iolduğu belirtildi.