Nurhayat Altaca Kayışloğlu: Aile Sağlığı Çalışanları Kadro Bekliyor

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kadro beklentilerinin yanıt bulması için dernekleşme yoluna giden ve seslerini duyurmaya çalışan Aile Sağlığı çalışanlarının kadro taleplerini gündeme getirdi.

Nurhayat Altaca Kayışloğlu: Aile Sağlığı Çalışanları Kadro Bekliyor

Konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alan CHP'li Kayışoğlu, bu çalışanların daha fazla görmezden gelinmemesi, ilgili düzenlemenin yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmasına asgari ücretin altında maaş alan emeklileri hatırlatarak başlayan Kayışoğlu, "Emeklilerimiz sendika kurabildikleri hâlde toplu sözleşme hakkına sahip olmadıkları için bu hakları işlevsizleşiyor ve haklarını talep etme konusunda yetersiz kalıyorlar. Bu nedenle de asgari ücretin altında ücret alan emeklilerimiz var. Onları toplu sözleşmeli bir sendika kurma hakkına kavuşturmak biz Meclisin görevidir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Kayışoğlu, daha sonra "Yine kamuda çalışan ama kamu personeli olmayan hatta mağduriyetlerini duyurmak için dernek kuran aile sağlığı çalışanları kadro bekliyorlar. İzin, tazminat, tayin gibi özlük haklarına sahip olmak aynı işi yapan diğer kamu personeli gibi onların da hakkıdır. Gelin Meclis olarak onların da sorunlarını çözelim diyorum." dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA