Muharrem İnce'den Flaş Açıklama : İmza Vermezseler, Adaylıktan Çekilirim

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 24 Haziran 2018 tarihindeki seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği İnce, Halk TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce'den Flaş Açıklama : İmza Vermezseler, Adaylıktan Çekilirim

Muharrem İnce , partisindeki muhaliflere çağrıda bulunarak 1250 imza olmazsa adaylıktan çekileceğini söyledi.  İnce, "Ben şimdiden uyarıyorum, tehlikeyi görüyorum. Yerel seçimler var, belediyelerin yarısını kaybediyoruz.

Belediye başkanlarına, meclis üyelerine sesleniyorum. Partinin oyu yüzde 15'e düşerse senin adaylığın ne işe yarayacak? Ancak masraf olacak. Kadınlara sesleniyorum; yüzde 33 kadın kotası var.

Ama kadın milletvekili oranı yüzde 12, CHP kendi Anayasası'na uymuyor. Partinin oyu yüzde 15'e düşerse senin adaylığın bir işe yaramaz. Grandbetting Yeni bir kişi, yeni bir yönetim anlayışı, yeni bir kadro olmalıdır. Bir kişi sandıktan sorumlu genel başkan yardımcısı olmalı. Sandık görevlilerin bir statüsü olmalı. Bu 3 ayda olacak iş değil. Şimdiden yapılmalı. 1250 delegemiz bu akşam şuna karar verecek; 'bizim hedefimizi Türkiye'yi mi, yoksa CHP'yi mi yönetmek, ya da Beşiktaş, Çankaya, Kadıköy'ü yönetmek mi yoksa Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni de kazanmak mı? Herkes gözünü Çankaya'ya, Konak'a, Beşiktaş'a, Narlıdere'ye dikmiş. Antidemokratik tüzük maddelerinin hepsini kaldıracağız. AKP'nin tüzüğü ile CHP'nin tüzüğü aynı. 9 Eylül günü 1 milyon genç üye kampanyasını başlatacağız. 9 seçimdir aynı şeyi yapıp, farklı sonuç alamayız." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA