MSB ASAL'dan Askerlik Açıklaması (Celp, Bedelli, Askerlik Terhisler Uzadı mı , 9 Ay mı Oldu?)

Milli Savunma Bakanlığı ASAL tarafından bir açıklama yapıldı ve askere bu ay gideceklerin koronavirüs nedeniyle Aralık ayında silahaltına alınacağına yer verildi. Bu durum ise birçok soruyu akıllara getirdi. Özellikle son saatlerde sosyal medya üzerinde askerlik 9 ay oldu iddiaları dolaşmaya başladı.

MSB ASAL'dan Askerlik Açıklaması (Celp, Bedelli, Askerlik Terhisler Uzadı mı , 9 Ay mı Oldu?)

Askerlik 9 aya uzadı iddiası.

Askerlik süresi ile ilgili  dün bir açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada askerlikte korona tedbirlerinin alındığı ve 23-24-25 Kasım tarihlerinde silahaltına alınacak gençler için ertelemeye yer verildiği bildirildi. MSB ASAL resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklamada 23-24-25 Kasım tarihlerinde silahaltına alınacak gençlerin 22-23-24 Aralık 2020 tarihlerinde askere alınacağına yer verildi.

Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"23-25 Kasım 2020 Tarihlerinde Sevke Tabi Yükümlülerin Sevklerinin Ertelenmesi
1.       PANDEMİ İLE MÜCADELE KAPSAMINDA 23-25 KASIM 2020 TARİHLERİNDE SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLERİN SEVKLERİ, 22-24 ARALIK 2020 TARİHLERİ ARASINDA İCRA EDİLECEK ŞEKİLDE ERTELENMİŞTİR.

2.       BU DUYURU 7179 SAYILI ASKERALMA KANUNU’NUN 27’NCİ MADDESİ GEREĞİNCE YÜKÜMLÜLERE TEBLİĞ MAHİYETİNDEDİR.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI
ASKERALMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ"

TERHİSLER ERTELENDİ Mİ?

Bu açıklama sonrası en çok merak edilen konu terhisler oldu. Ntv'nin aktardığı , askeri kaynaklara dayandırdığı bilgide terhislerin ertelenmesinin  şimdilik söz konusu olmadığını, 19-20 ve 21 Kasım tarihlerinde, sevke tabi olan bedelli askerlerin sevklerinin ertelenmediğini söyledi.

ASKERLİK 9 AY MI OLDU?

Bu ay askere gidecek gençlerin önümüzdeki ay askere gidecek olması, askerde olan , Kasım ayında terhis olacak gençler, terhisler ertelenecek askerlik uzayacak mı? sorusunun cevabını araştırmaya başladı. Ancak askerliğin uzatılması, 9 aya çıkarılması şimdilik söz konusu değil.

TERHİS VE CELP TARİHLERİ AÇIKLAMASI GELİDĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN