Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Celp, Asker Eğlenceleri ve Yunanistan ile Gerilime Dair Son Dakika Açıklamaları

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar , "182 bin gencin sevklerinin Sağlık Bakanlığı ile koordineli yapılacak testlerin ardından mümkün olacak" dedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, A Haber canlı yayınında gündemdeki meseleler ve Bakanlığın çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan Celp, Asker Eğlenceleri ve Yunanistan ile Gerilime Dair Son Dakika Açıklamaları

ASKERLERİMİZ VE HALKIMIZIN SAĞLIĞI KONUSUNDA TAVİZSİZ ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Celp süreciyle ilgili tüm önlemlerin alındığını söyleyen Bakan Akar, koronavirüs önlemleri kapsamında celplerin daha ömnce ertelendiğini fakat kontrollü sosyal hayat sürecinin ardından celp işlemlerinin tekrar başladığını söyledi. 182 bin gence PCR testi yapılacağını söyleyen Akar, "Maske, mesafe ve temizlik konusunu ilk günden gündemimize aldık. Bütün geniş bir şekilde TSK bünyesinde faaliyetleri arkadaşlarımız yürüttü ve başarılı oldu. Terhislerimiz ve celplerimiz ertelenmişti. Evlatlarımızın sağlıklı dönmeleri ve birliklerine sağlıklı teslim olmaları önemli. Onun için kararlarımızı bu şekilde uyguladık.İnşallah kazasız belasız birliklerine teslim olmaları için 182 bin gencimize PCR testi yapılacak. Biz bu konuda askerlerimiz ve halkımızın sağlığı konusunda tavizsiz bir çalışma içerisindeyiz." diye konuştu.

ASKER EĞLENCELERİNE İLİŞKİN ÇAĞRI

Koronavirüs riski devam ederken asker eğlencelerinin yapılmaması gerektiğine dikkat çeken Milli Savunma Bakanı, "Askerlik asil milletimizin çok önemli bir özelliği. Kalbinde çok özel bir yeri var. Evlatlarını askere gönderirken sevinçli bir şekilde kutlaması gayet normal. Ama bizim gelenek göreneklerimize göre olması lazım. Kutsal bir göreve giden gençlerimize yaraşmayan bazı manzaralar görüyoruz. Buna bir tedbir almak için gayret gösteriyoruz. Şehri rahatsız edecek durumlardan kaçınmak gerekir." iye konuştu.

İDLİB'DE RUSLARLA ORTAK DEVRİYE

İdlib'de Rusya ile ortak gerçekleştirilen devriyelere dair de açlıklamalarda bulunan Akar, bugüne kadar Ruslarla ortak 16 devriye yapıldığını söyledi.

Yunan bakanın Türkiye ile gerekirse savaşılabileceğine yönelik açıklamaya da yanıt veren Bakan, "O dil sürçmesidir, Yunan halkının da yunanistanın da Türkiye ile matematiksel olarak savaşabilecek güçte olmadıklarını bildiklerini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

DETAYLAR GELİYOR...