Milli Savunma Bakanı Akar'dan S-400 Açıklaması: Vazgeçmek Söz Konusu Değil

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'den vazgeçilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. S-400'lerin bir filosunun teslim alındığını açıklayan Akar, bir filonun iki bataryadan ibaret olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Akar'dan S-400 Açıklaması: Vazgeçmek Söz Konusu Değil

İki bataryanın Türkiye'ye intikalinin gerçekleştiği, kuruluşa geçildiğini söyleyen Milli Savunma Bakanı, basın mensuplarına s-400 sürecine ilişkin, "Kuruluş derken yerleri bakımından değil, bunlar kurulacak, testi, çalışması yapılacak. Personel eğitimi devam ediyor, aralık sonunda bitmesi bekleniyor. Personelimiz şu anda Rusya'da onlar gelecek onların öğretmen bölümü var, ilave eğitim alacaklar. O öğretmenler, gelip Türkiye'deki personeli eğitmeye devam edecek ve muhtemelen de bahar 2020'de gerçekten bu kurulum gerçekleşecek ve faaliyetler yürütülmeye başlanacak. Bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

S-400 gerilimiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akar, "ABD'nin bizim stratejik ortağımız olduğunu, stratejik ortaklık ruhuna uygun hareket etmelerini beklediğimizi de tekrar tekrar dile getiriyoruz. Artık bu sistemden vazgeçmek diye bir şey söz konusu değil. Bu sistem varken nasıl bir çözüm bulabiliriz bunun üzerinde durmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.