MHP'den Yeni EYT Açıklaması: Teklif ve Taahhüdümüzün Arkasındayız

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili Erkan Akçay, TBMM'de daha önce olumlu yönde oy kullandıkları EYT düzenlemesiyle ilgili komisyon kurulması teklifine red oyu verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP'den Yeni EYT Açıklaması: Teklif ve Taahhüdümüzün Arkasındayız

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İSTİSMAR VE POLEMİK ARACI HALİNE GETİRİLDİ

EYT'nin bazı siyasi partiler tarafından istismar ve polemik aracı haline getirildiğini söyleyen Akçay, "Değerli milletvekilleri, ülkemizin önemli sosyal ve ekonomik sorunlarından birisi hâline gelen emeklilikte yaşa takılanlar konusu uzun süredir kamuoyunu meşgul etmektedir. Geçtiğimiz haftalarda gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi faaliyetlerinde gerekse de kamuoyuna yansıyan açıklamalarda gördüğümüz üzere, EYT bazı siyasi partilerin istismar ve polemik aracı hâline getirilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilgisi olmayan komisyonlarda, Genel Kurulda veya değişik her ortamda bu konu gündeme getirilmek suretiyle kamuoyunda âdeta bir kutuplaşma yaratılmak istenir bir hava ve atmosfer oluşmaya başlamıştır." ifadelerini kullandı.

MHP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDE YER ALIYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun MHP'nin 24 Haziran Seçim Beyannamesi içerisinde de yer aldığını hatırlatan Akçay, bu konuda daha önce kanun teklifi verdiğini söyledi. Daha önceki kanun tekliflerinin de EYT gibi takipçisi olacaklarını söyleyen Manisa Milletvekili, "Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak taahhüdümüzün ve kanun tekliflerimizin arkasındayız ve takipçisiyiz. Öncelikle bunun bilinmesine dikkatleri çekmek istiyorum. Bununla birlikte, EYT sorununun gittikçe artan bir şekilde polemik konusu yapılmasına araç olmayacağımızı da belirtmek istiyorum. Öte yandan, sosyal ve ekonomik sorunların çözümü, beklentilerin karşılanması, ülke gerçeklerinden kopuk bir şekilde ele alınamaz." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA