MHP'den Meral Akşener'e Sert Cevap

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan İYİ Parti Lideri Akşener'e sert yanıt.

MHP'den Meral Akşener'e Sert Cevap

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in MHP'ye yönelik 'İsviçre Çakısı' benzetmesine sert yanıt verdi.

 İYİ Parti liderinin 2. olağanüstü kurultayda yaptığı konuşmasına yazılı cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın,"Siyasetin düzmece Mustafalar ve süsleme sultanlar partisi İP’in başında bulunan Meral Akşener, bugünkü evlere şenlik konuşmasının ana eksenine millete vaat yerine MHP’yi oturtmuş ve partimize en ağır ifadelerle yüklenmiştir. Bahse konu hanımın; 24 Haziran hezimetinden sonra partisinin başında kalabilmek için tezgâhlamadığı oyun, takınmadığı ikiyüzlü tavır, denemediği taktik kalmamıştır. Öyle anlaşılmaktadır ki seçim sürecindeki ‘merkez partisi’ siyaseti tutmayıp kötü bir kopya olduğu ayyuka çıkınca İP’te planlar değişmiştir. Sahabet Bundan böyle İP, yine Meral Akşener’in idaresinde ama MHP düşmanlığından nemalanmaya çalışan marjinal parti görünümüne bürünecektir" ifadelerini kullandı.  

Yalçın, konuşmasına şu şekilde devam etti, "Geçmişte ve günümüzde birçok muarız partinin yaptığı gibi MHP düşmanlığının prim yaptığını, hatta bir tür reklam getirisi sağladığını gören biçare hanımcağız, bunun aynı zamanda eteğine tutunan siyaset artığı güruhu da bir arada tutmanın yolu olduğunu fark etmiştir. 24 Haziran seçimleri öncesinde İP, önemli bir medya desteğini arkasına alarak ortaya çıkmıştır. Bu suni ve kurmaca parti; sadece bir kısım medya değil, okyanus ötesi ve uluslararası güçler tarafından alternatif fitne projesi olabileceği düşünülerek desteklenmiştir, desteklenmeye de devam edilmektedir. Ancak, bu projenin dikiş tutmasının mümkün olmadığı 24 Haziran seçimlerinin hemen ardından anlaşılmıştır. Her şeyden önce yola çıktıkları kimselerin siyasi geçmişine ve başarısızlıklarına bakıldığında, ne merkez sağda, ne muhafazakâr çevrelerde bazı küçük istisnalar dışında rağbet görmedikleri açıktır."

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA