Mevlüt Uysal: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bütçesi 117 Ülkeden Daha Büyük

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, CNN Türk canlı yayınında seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Uysal: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bütçesi 117 Ülkeden Daha Büyük

Mevlüt Uysal: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bütçesi 117 Ülkeden Daha Büyük

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, CNN Türk canlı yayınında seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyareti, seçim itirazları ve İBB'deki bazı dosyaların imha edildiğine yönelik iddialara yanıt veren Mevlüt Uysal'ın açıklamalarından satır başları: 

Öncelikle şunu söylemek lazım, seçimlerimiz ülkemizde demokrasi yerleşti. Artık dünyaya baktığımız zaman belirli sıkıntılarımız olsa bile bu seçim gayet güzel geçti. Keşke devamını da getirebilsek. Nihayet seçimden sonra kazananlar oluyor. Kazananlar mazbatasını alıyor.

İBB'de uluslararası boyutta şeyler var. Uluslararası sözleşmeler gereği yükümlülüklerimiz var. Ben hala daha imza atıyorum. Mazbatayı verene kadar. O gerçekleşmeden hele hele İstanbul'da böyle bir tartışmanın olduğu dönemde tarihte ilk defa olmuştur. Sanki iki defa belediye başkanı var gibi bir anlam çıkıyor.

- Devir teslim yapılmadan, böyle bir unvanı kullanmış olması yakışmadı. Büyükşehir'de bazı dosyaların kaçırıldığı gibi bir iddia da bulundu.

- Hukukçuyum 19 sene avukatlık yaptım. Birçok konuda dijital imzaya geçtik. Dosya kaçırmak bu çağda bu tarihte kavram olarak yok.

- Verilerin hepsi orada duruyor. Evrak kaçırmanın cezası daha ağır. Bu açıklama şık olmadı. Kendisi mazbatayı alıp da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturursa oradaki arkadaşlarla nasıl beraber çalışacak?

- 117 ülkeden daha büyük bütçesi var İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin. Mevcut personelle devam edip etmeme kararı verilir. Ama suçlayarak gelmesi çok ağır. Ve fiilen imkanı olmayan bir suçlama.

- Bu kurumları yıpratarak, kurumlara zarar veriyor, halka hizmete zarar veriyor. CHP Sancaktepe ilçesinde itiraz etti. Hukuken bir hak var. Seçim süreci, seçim kanunu bir hak. YSK bir karar veriyor, bu nihai karar oluyor. Mazbatasını veriyor. Alıyor göreve başlıyor. Ya da vermiyor, seçimi iptal ettim diyor. Geçmişte bunlar yaşandı.

- 23 bin fark var. 290 bin geçersiz oy pusulası var. YSK'nın açıkladığı rakam. Böyle bir şey de 30 bin sandığın olduğu bir yerde tekrar incelendiği zaman sonuç değişebilir mi? Değişebilir. Her parti haklı olarak kendi hakkını savunacak.