Memur Adayı KPSS'ye Giremeyince Baygınlık Geçirdi

2018 KPSS Ön Lisans heyecanı geride kalsa da, sınavla ilgili her geçen dakika yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yurdun dört bir yanında sınava giren gençler sınav soruları ve sonuçları için bekleyişe koyulmuşken, bazı adaylar KPSS'ye girememenin hüznünü yaşıyor.

Memur Adayı KPSS'ye Giremeyince Baygınlık Geçirdi

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na bugün yüzbinlerce aday girdi, fakat her yıl olduğu gibi sınav salonlarının önünde yürek yakan görüntülere de rastlanıldı. 2018 KPSS Ön Lisans bugün saat 10.15 'te başladı.

15 dakika kuralının geçerli olduğu sınava bir çok aday saniyeler kala yetişirken, bazı adaylar süre kuralına uymadıkları gerekçesiyle sınav salonuna alınmadı. Sınavı saniyeler içerisinde kaçıran Büşra ismindeki bir genç ve bir çok aday kapıdaki görevlilere sınav salonuna girebilmek için uzun süre dil döktü. Tüm çabalarına rağmen içeri alınmayan gençler gözyaşlarına boğulurken, Büşra isimli memur adayı slaona alınamayınca baygınlık geçirdi. 112 Acil Ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan genç kız ambulansla hastaneye kaldırıldı.

2018 KPSS için adaylar başvurularını ÖSYM'nin resmi web sayfası üzerinden 28 Ağustos-12 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirmişti. Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin sonuçlar ÖSYM tarafından 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçlara sonuc.osym.gov.tr adresinden kolaylıkla erişim sağlayabilecek. KPSS puanlarıyla ilk merkezi atamanın ise Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. KPSS ile ilgili tüm gelişmeleri, memur alımları ve özel sektör iş fırsatlarını takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.