Mansur Yavaş Ankaralılara SMS Gönderdi ‘ASKİ İflas Bayrağını Çekmiştir’ Denildi

Ankaralılar kendilerine gelen SMS ile şok oldu. Çünkü gelen SMS’de ‘ASKİ iflas bayrağını çekmiştir’ denildi.

Mansur Yavaş Ankaralılara SMS Gönderdi ‘ASKİ İflas Bayrağını Çekmiştir’ Denildi

Ankara’da AK Partili meclis üyelerinin önergesi neticesinde su tarifelerine yüzde 50 indirim uygulanmıştı. Bu karar sonrasında yaşanan gelişmelerden dolayı Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara SMS gönderdi. SMS’te ‘’Ankara’da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL idi’’ denildi. Artan maliyetlere rağmen su faturalarına AK Parti üyelerinin verdiği önergeyle indirim kararı alındığı belirtilen mesajda ‘’ASKİ iflas bayrağını çekmiştir’’ ifadeleri kullanıldı.

Et Yardımı Ertelenmek Zorunda Kaldı

Başkentte alınan bu karar sonrası belediye yaptığı açıklamada kararın ‘’ASKİ’yi iflas ettireceğini’’ belirtmişti. Ürünlere yapılan zamlar hatırlatılarak asgari ücrete yüzde 81 oranında zam yapıldığı belirtilmiş ve kararın yargıya taşınacağı belirtilmişti.

ABB’nin başlattığı et yardımının Ankara’nın susuz kalmaması için erteleneceği belirtilen mesajda şu ifadeler kullanıldı; ‘’Değerli hemşehrimiz, Ankara’da suyun maliyeti 24 TL iken fiyatı ise 13 TL, yani maliyetin yarısıydı. Sosyal yardım alan vatandaşlarımıza ise 10 tona kadar tonu 1 TL’den veriliyordu. ABB Meclisinde, hiç durmadan artan elektrik, doğal gaz, mazot ve diğer giderlere rağmen zaten ucuza satılan suyun ücretine AK Partili üyelerin verdiği kanun dışı önergeyle %50 indirim kararı alındı. Bu kararla ASKİ iflas bayrağını çekmiştir. Su hayati öneme sahiptir. ASKİ’nin geliri sadece elektrik giderini bile karşılayamayacaktır. Ankara’nın susuz kalmaması için Belediye bütçesinden ASKİ’ye para aktarmak zorunda kalacağız. Bu nedenle Türkiye’de ilk kez yapılan ve her ay düzenli olarak ödenen et desteğini ertelemek zorunda kaldı. Bu kanun dışı kararı mahkemenin iptal etmesi durumunda desteklerimiz devam edecektir. Saygılarımızla’’

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /