Mahkumlara Af Tasarısı TBMM'ye Sunuldu

MHP'den mahkumlara af ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında af tasarısının TBMM'ye sunulduğuna yer verildi.

Mahkumlara Af Tasarısı TBMM'ye Sunuldu

Beklenen açıklama geldi ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından hazırlanan mahkumlara af kralbet giriş teklifi TBMM Genel Kurulu 'na sunuldu. 

Söz konusu teklifin TBMM 'ye sunulduğunu söyleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız,  "Cezaevlerinde fiziki koşullar oldukça yetersizdir. Doluluk buradaki insanların insan haklarına aykırı şekilde olmalarına neden olmaktadır" dedi.

162 BİN 989 KİŞİ FAYDALANABİLECEK

Mahkumlara af tasarısını hazırlayan komisyonun başında olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin af konusundaki kanun teklifine ilişkin, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Teklifimiz yasalaşırsa, TBMM'de kabul görürse bu düzenlemeden faydalanacak tutuklu hükümlü sayısı 162 bin 989 kişidir" açıklaması yapmıştı.

Yıldız, kanun teklifinde 19 Mayıs tarihini  esas aldıklarının altını çizerek, "19 Mayıs 2018'den sonra işlenen suçlar bu sebeple kapsam dışı bırakılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Kamubulteni.com  | Ankara