Mahkumlara Af İçin Kritik Açıklama: Tahliye Edilecek Hükümlü Sayısı ve Kapsam Dışı Suçlar

Mahkumlara af ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 1. Yargı paketinde yer almayan ve ikinci pakette yer alacağı bildirilen düzenleme için kritik süreç başlıyor.

Mahkumlara Af İçin Kritik Açıklama: Tahliye Edilecek Hükümlü Sayısı ve Kapsam Dışı Suçlar

Mahkumlara af için son dakika açıklaması.

1. Yargı paketinin Meclisten geçmesinin ardından ikinci paket için çalışmalar başladı. Ceza indirimini de kapsamına alan ikinci yargı paketi için Adalet Bakanlığı bürokratları çalışmalarını sürdürüyor. 

BAŞKA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZSA

Konu ile ilgili yapılan açıklamada , 2. yargı paketinin Aralık ayında çıkacağı bildirildi. Açıklamada , farklı bir değişiklik olmazsa yılbaşından önce tasarının meclisten geçeceği bildirildi. 

KALICI DEĞİL

AK Parti , infaz düzenlemesi konusunda kararını kesinleştirdi. Cezaevlerindeki doluluk ve seçim sürecinde yapılan açıklamalar nedeniyle konunun daha fazla uzatılmaması , düzenlemenin biran önce hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Düzenlemenin af değil tek seferlik bir düzenleme olduğu ve ceza sürelerinin düşürüleceği bildirildi. 

TAHLİYE EDİLECEK MAHKUM SAYISI

280 bin kişi şuanda cezaevlerinde. Cezaevlerinin toplam kapasitesi ise 218 bin. Düzenleme ile 40 bine yakın mahkumun tahliye edileceği bildirildi.

KAPSAM DIŞI SUÇLAR

'Terör', kadına şiddet, çocuğa cinsel istismar, uyuşturucu suçlarının da aralarında bulunduğu bazı suçların ise kapsam dışında tutulması bekleniyor. 

Af bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

MAHKUMLARA AF HABERLERİ İÇİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN